24 april 2011

Påskharen

Tidigt på morgonen i fredags vaknade Felix och ville börja leka med farmor och farfar med en gång. Han skulle leka med plastdjuren, sparka boll och en massa annat.

Nelly fick till sin förtjusning en macka med smör på till mellanmål. Hon åt nästan en hel skiva.



Nelly har börjat att klättra i trapporna så farfar satte upp en grind för trappan så att hon inte skulle komma åt den. När Felix fick syn på det springer han till farfar och säger; "Bra jobbat farfar!"

På förmiddagen i fredags lekte Felix med vattenslangen på utsidan. Det resulterade í rena bilar och en blöt Felix. Vid något tillfälle hade han råkat vrida på vattnet själv och fick lite smått panik för att han inte kunde få stopp på det så han ropade på hjälp. Som tur var kom farmor till hans undsättning.

Under dagen kom vi på att Nelly gör likadant med näsan som farmor gjorde när hon var liten. Här kommer lite bildbevis.



Medan jag åkte och hämtade Pia och Fredrik åkte pappa Ola, farfar och Felix och köpte en cykelhjälm till Felix. Farfar hade i och för sig ordnat så att Felix fick låna grannflickans, men den var så stor så han fick ha flera mössor under den för att den skulle passa.

När Pirre och Feffe kom i fredags blev det två lyckliga barn. Felix och Nelly ville leka med dem hela tiden.


Med en gång när de kom hem med hjälmen skulle Felix ut och cykla. Fredrik följde snällt med och tänkte nog inte att det skulle bli sådant tempo som det blev. Felix trampade på som bara den så det var en andfådd Fredrik som kom tillbaka. Cykelturen slutade med att Felix cyklade lite för fort och hamnade i garageväggen.



På fredagskvällen lekte Felix med en gammal stor docka som farmor och farfar har i förrådet. Felix gifte sig med den ute på altanen och sedan lekte han att det var hans fru. Ola hörde honom säga; "Älskar du mig? Ska du till jobbet nu?"


Farmor Kim målade en av Nellys naglar. Hon förstod nog inte alls vad det var som hon fick på sitt finger.





Igår på påskafton vaknade barnen som vanligt väldigt tidigt på morgonen. För att inte störa övriga i huset så fick Felix sitta i köket och titta på film med hörlurarna på. Nelly tyckte också att det verkade intressant.


Igår på påskafton så kom påskharen och ställde ut påskpresenter och påskägg. Felix fick en bofink som börjar att låta när man kommer i närheten av honom och så fick han en självlysande keps. Den kepsen kan nog bli mycket användbar eftersom det finns tillfällen då Felix springer iväg. Påskharen från Dösebacka hade också varit på besök och där fick Felix en eltandborste som han tittat på under en längre tid och Nelly en liten bjällra.





På påskafton (igår) kom ett par vänner till farmor och farfar till Rottne. De hade med sig sin hund Moa. Felix såg fram emot att få träffa henne igen, men den här gången blev han lite rädd för henne eftersom hon morrade åt Felix när han klappade henne på huvudet. Lilla Moa hade nämligen blivit slagen av en liten flicka en gång i tiden så hon är lite reserverad mot barn.

Vi åt god påsklunch innan vi åkte hem till Pirre och Feffe. Nelly provade att äta ägg för första gången, men det som var godast var ändå farmor och farfars köttbullar.


Igår eftermiddag åkte vi hem till Pirre och Feffe i Ingelstad. Där är det tradition att deras uppstoppade tjäder bajsar ut påskpaket och det hade den gjort även i år. Det var det första Felix sprang och tittade på när han kom in i deras lägenhet. Påskpaketen var både från Pirre och Feffe och från Feffes snälla föräldrar Bitten och Björn.



I morse satt Pirre och Felix och målade ägg. Felix fick ett äggmålar-set som han använde. Ett av äggen som Felix målade var till tjädern. Han gick och lade det framför tjädern och sa; "Det kan tjädern äta på natten då tjädern blir "riktig".




Efter äggmålningen gick vi ut och gick en liten promenad och Felix cyklade. Vi gick bland annat och matade änderna. Felix cyklade som bara den och kunde till och med cykla upp för en backe. Nu har han lärt sig att han måste ta lite sats för att komma upp.




Efter lunch idag var det dags för oss att åka hem igen. Pirre och Feffe tyckte nog att det var skönt med lite lugn och ro igen. Fredrik måste vara helt färdig nu när vi har åkt hem igen. Han har verkligen lekt med barnen nästan hela tiden. Var det inte att sparka boll eller cykla med Felix så var det att busa med Nelly.







Idag när vi kom hem var det bara tills att packa ur bilen och sedan åka iväg på kalas till kusin Lucas som har fyllt sju år. Där var det inte bara gott att äta utan också lite annat äventyr. Det började med att vi fick gå och klappa grannens lamm och sedan fick Felix prova att köra fyrhjuling. Det var en lycklig Felix som satt där och gasade. Han fick inte lov att åka själv, men det ville han prova nästa gång sa han.








Det var inte bara ett äventyr för Felix utan även för Nelly. Hon fick äta bulle och rulltårta för första gången. Morfar lassade in rejält i Nellys mun och det var populärt kan man lugnt säga. Hon gapade som en liten fågelunge och grymtade för att hon ville ha mer. Till slut fick jag gå in och stoppa det hela annars hade hon nog varit vaken hela natten.

2 kommentarer:

  1. Så fina bilder o så roligt att läsa! Glad att du inte fick med mig flodhästen på några kort, det tackar jag för;) kram på er från karin

    SvaraRadera