2 april 2011

Marskatt

Igår var vi ute och sparkade boll och gungade. Felix var ute och lekte själv en bra stund efter det att jag hade gått in. Det är skönt att han kan roa sig själv och hitta på egna lekar. På eftermiddagen när Felix gick ut och lekte mer så hade det kommit en svart katt hit. Den var väldigt närgången och Felix som har längtat efter en katt var så glad för att ha fått en ny lekkamrat. Felix sprang runt och katten följde efter varje steg han tog. Vi var dock inte lika överförtjusta som Felix eftersom katten försökte komma in till oss hela tiden. Vi förklarade för Felix att katten var ute efter någon att skaffa kattungar med så han ska sluta att klappa den för vi blir inte av med den om han ger den så mycket uppmärksamhet. När vi åkte iväg med bilen såg Felix ledsen ut och när jag frågade varför, svarade han; "Jag vill att katten hittar sin familj så att den inte är ensam."





Felix tog ett stort steg igår. Han åt en hel gurkbit! Han tyckte till och med att det var gott och han sa att han nog hade blivit stor eftersom han tyckte om det. Han berättade också att han hade ätit blomkål på dagis i torsdags.


Igår kväll var Hugo och Emil här och hälsade på med sin pappa. Det var mycket stoj och bus och även en del bråk om vem som skulle ha vilka leksaker. Felix måste lära sig att acceptera att barn kan komma hit och leka med hans leksaker på deras sätt och inte på Felix sätt.


Nelly älskar att leka med Felix leksaksspindel. Hon sitter och drar, sliter och tuggar på den. Det värsta är att spindeln verkar färga av sig för halva Nellys ansikte var svart efter mysstunden med den.


Det är inte bara leksaksspindel som Nelly älskar utan också hönökaka med leverpastej. Hon åt så att det nästan sprutade ut ur öronen på henne. Det hamnade i och för sig nästan lika mycket på golvet som i munnen på henne.


Så här uttröttad kan man bli efter en dag......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar