12 maj 2011

Cykel(o)turen

I tisdags åkte Ola med Nelly och Felix till BVC. Barnmorskan Pia skulle titta på Nellys prickar. Hon konstaterade att det borde vara något virus och inte allergi med tanke på att det inte verkar klia. När de ändå var där så blev Felix inbokad på 4-årskontroll och då berättade Pia att han ska rita och gå på en linje när han kommer dit nästa gång. Felix kommer ihåg allt han ska göra och verkar se fram emot det besöket.

Under besöket hos BVC sprang Nelly ut från rummet hela tiden så Felix var snabbt efter och bar in henne igen gång efter gång. Till slut säger han att han inte orkar hämta henne mer.
Efter BVC hade Ola och Felix tävling upp för backen här hemma. Ola tänkte att han inte skulle låta Felix vinna varje gång så han drog på. Felix blev så ledsen så han avbröt och sprang ut på gräsmattan istället. När Ola frågar hur det är med honom säger Felix; "Jag försöker att inte gråta." Medan Ola står där och ska trösta honom tar Felix sats och säger; "Undra vem som kommer först upp för backen nu?" Den här gången kom han först.

I tisdags ramlade Felix på cykeln och skrapade upp knäet och armbågen. Han tittade inte framåt utan bakåt. Idag när jag frågade om han ville cykla ville han inte det för han vågade inte.



Felix lyssnade inte i tisdags när de var ut och handlade så de utlovade pannkakorna till middag blev aldrig av, Dagen efter så gjorde Ola pannkakor till Felix som han kunde ha med sig på picknicken med dagis istället och då säger Felix; "Det var bra att jag inte lyssnade igår för då får jag pannkakor med mig till utflykten idag." Hoppas nu bara att han inte sätter detta i system.

Igår var slamsugaren här och Felix tittar intresserat på. Felix frågar; "Suger den upp allt från avloppet? Så om man slänger ner en leksak i toaletten så kommer den att hamna där i?" 
Nelly fick pannkakor till lunch igår för första gången. Hon smaskade med god aptit.



Igår klättrade Nelly upp för altantrappan helt själv och tog sig även ner av egen maskin. Ola stod borta vid garaget och tittade på så det var tur för honom att hon inte ramlade.

Felix har kommit på i vilken ordning gosedjuren ska ligga i korgarna som han förvarar dem. När han packade ner djuren sa han; "Snobben ska ligga längst ner annars får inte alla djuren plats."

Igår upptäckte Ola att det var ett hål i Nellys fåtölj och säger till Felix att han får vara rädd om Nellys fåtlölj och inte leka med den så mycket som han gör. Då säger Felix; "Vi kan strunta i det hålet pappa."


Idag har jag och Nelly bara varit hemma medan Felix var på dagis. Nellys utslag är inte bättre än. Det verkar inte som det kliar i alla fall och det är skönt för henne.



När Nelly satt och gapade vid matbordet idag såg jag att hennes högra framtand börjar titta ut. Det kan vara därför som hon har vaknat vissa nätter och är lite ledsen. I morgon kanske man ser den bättre.

Felix hade varit trött på dagis idag och bad om att få vila, så fröknarna drog fram hans dubbelvagn som han haft som sovvagn. När han hade lagt ner huvudet och vilat i två minuter reste han sig upp och sa att han hade vilat färdigt. Snacka om powernap!

Felix dagisavdelning har börjat lägga ut lite kort på internet som vi föräldrar kan gå in och titta på. Här är några från när de har gjort Bockarna Bruse teater och från när de var på Kättilsröds 4H-gård.

Mellan-bocken Bruse

"Vem är det som klampar på min bro?"

Åka traktor är roligt


Felix var först upp på klätterträdet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar