4 maj 2011

Svarta muffins

I morse när Ola hade gjort kaffe tittade Felix på det och sa; "Men vilket fult kaffe! Jag har inte sett sådant kaffe innan. Det är orange."
Felix hade sin vanliga utflykt med dagis idag. De hade varit vid "Bockarna Bruse-bron" och Felix berättade glatt för mig att han hade fått med sig muffins till utflykten. Felix berättade även om vad som hade hänt när han och pappa Ola hade bakat muffinsen. "Pappa glömde ta ut muffinsarna ur ugnen så de blev helt brända. De blev "schvarta", men det tog pappa bort. Busigt va?"

Medan Felix var på dagis var Ola och Nelly ute på en shoppingrunda. Nelly fick rida på pappas axlar och det var spännande. Vid ett tillfälle när Ola hade pratat med ett butiksbiträde sträckte Nelly fram armarna efter henne och ville att hon skulle ta henne. Tjejen blev förtjust och ville ha med Nelly hem, men det får hon så klart inte.


I eftermiddags var barnen och Ola på Maxi. Då fick Nelly åka tåget med Felix. Farmor Kim gav barnen en peng för detta för ett bra tag sedan, men vid det tillfället som Felix utnyttjade sin del så sov Nelly så idag var det dags för Nelly att få åka med.
När de kom hem var det dags för en hallonsmoothie. Det känns som att mer kommer utanför munnen än innanför.


Felix satt och funderade vid middagen idag. "Mjölken kommer ju från kossan, men hur kommer egentligen mjölken till kossan."

Nya smakupplevelser för Nelly idag blev Marsansås (vilket hon älskade) och lingonsylt (vilket hon grimaserade mycket till).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar