12 juni 2011

Barnkalas med djur

Igår var vi på barnkalas för Elrik och Valdar. De hade det på Kättilsröds 4H-gård där Felix var på utflykt med dagis för ett tag sedan.

Jag och Felix satt och pysslade till två stycken födelsedagskort på morgonen. Felix lärde sig att om man inte tar så mycket vatten på penseln så blir färgen lite starkare.




När vi kom till Kättilsröd så fick Felix syn på Tilde (Elrik och Valdars storasyster) och då blev han så blyg. Han pratar alltid om Tilde hemma och vill så gärna träffa henne, men när han ser henne blir han alltid lika blyg.


Felix drog med sig Nelly bort till små ankungar som låg vid ladugårdsväggen. Nelly var måttligt intresserad och föredrog att få springa runt på andra ställen.


Det var fullt med kaninburar på gården och Felix var framme hos dem och matade dem med gräs. När han kom tillbaka därifrån sa han att han ville bli ladugårdsskötare eftersom han var så duktig på att mata kaniner.

Till Felix lycka så var det ponnyridning, vilket det inte hade varit då när Felix var där med dagis. Felix stod så lydigt i kön och väntade på sin tur. Väl uppe på hästen såg han som vanligt väldigt fokuserad ut och det var svårt att avgöra om han tyckte att det var roligt eller inte. När han hade varit av hästen en stund så berättade han för mig att han tyckte att det var roligt.



Barnen fick gå in i gethagen och där fanns det små killingar. Om man satt stilla på en av stubbarna kunde det hända att man fick en killing i knäet och det fick Felix. Han såg lite stel ut, men var stolt över att han vågade.


Avslutningsvis på kalaset var det dags att åka med traktorkärran. När jag frågade Felix efteråt om det var roligt svarade han att han tyckte att det kunde gå mycket fortare. De får helt enkelt trimma traktorerna på gården.


När vi kom hem lekte Felix på altanen själv. När jag skulle gå ut och hämta honom för att säga att vi skulle äta så möts jag av en helt naken Felix. Han lekte tydligen vattenkrig med sig själv. Det låg lite vatten i en pöl på tyget som vi täcker över utemöblerna med.


Idag har Nelly som vanligt dragit ut lådan med alla påsklämmor. Hon kan leka med dem hur länge som helst så här verkar det inte behövas några leksaker för att sysselsätta henne.


Nelly tyckte att det var roligt att gå runt med Felix keps idag också. Ibland hamnade den helt för ögonen och då hörde man lite brak då och då när hon gick in i saker och ting.


Felix gick ut från sitt rum ikväll efter det att jag lagt honom och smög in till vårt rum där Nelly ligger. När jag kommer upp till övervåningen för att kolla vad han gör kommer han utsmygande med hennes Mimmi-gosedjur. Han vägrar att inse att Mimmi är hennes och Musse är hans. Han tycker att Mimmi och Musse är ett par som ska vara hos honom tillsammans. Han sa att Nelly kan få ha Mimmi i morgon igen. Det var snällt Felix!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar