1 juni 2011

Nelly målar

Igår var det pappa Olas sista föräldraledighet med barnen. De började med att äta frukost tillsammans och Nelly hävde i sig sin välling med god aptit. Vi har börjat att ge henne 12 månaders välling nu. Felix har fått en ny favoritflinga och det är Loops med honungssmak.


Efter frukosten satt barnen och målade tillsammans. Det var första gången som Nelly fick till en teckning utan att bara sitta och äta på kritan. Nelly målade ett vattenfall enligt Felix och Felix själv målade en massa olika sorters djurpäls. Den gula var en giraff, den blåa en blåval, den bruna en antilop och den röda var till en början en papegoja men blev sedan en kräfta.  



Vår Felix börjar bli stor och hjälpsam. Han går gärna ner med soporna, dammsuger gärna och kollar gärna till lillasyster. Han erbjöd sig att passa Nelly  på altanen medan Ola städade på övervåningen. Han är duktig på att tala om för Nelly vad man får göra och inte.





Felix fick sitta och spela lite Kalle Kunskap igår och då fick även Nelly vara med och titta på eftersom hon är Felix lillasyster. Felix kunde logga in på datorn helt själv och visste till och med lösenordet.


Felix fick odla lite potatis här hemma igår så nu känns det nog bättre efter det tråkiga som hände på dagis i måndags. Han var så duktig och hjälpte till och grävde och stoppade ner potatisarna i jorden.


Det var även lite annat trädgårdsarbete på dagordningen och det var att klippa gräset. Felix gick efter med sin leksaksgräsklippare och sedan fick han även prova på att köra den själv. Det verkade han tycka var spännande.




Igår när Felix var på toaletten sa han; " Tänk att jag kunde bajsa så mycket. Det var som en komockebajs!"

Idag har Felix varit på dagis och varit på utflykt. Han hade gungat med praktikanten som var där idag. Det lät som att de hade gungat på en vippgunga när Felix förklarade för mig.

När vi åkte från dagis sa Felix till mig att han ville att hans dagiskompisar ska komma hem och hälsa på honom, men att han inte vill att alla ska komma samtidigt utan att de ska komma några lite då och då. Vi får väl kolla på det till hösten.

Efter dagis åkte vi och köpte lite fler blommor till krukorna som står ute i trädgården. I den blomsteraffären har de undulaterna som Felix så gärna vill gå och titta på. Han frågade mig om han fick gå och titta på dem en kort stund precis när vi kom in och det fick han göra.  Efter ett tag kommer han tillbaka och ropar till mig; "Det var väl en kort stund mamma? Nu var jag väl duktig?" Han ville sedan gå tillbaka och visa fåglarna för Nelly. Han var så söt och tog henne i handen och berättade för henne om undulaterna.


När vi kom hem planterade vi blommorna på altanen, men Nelly var för klåfingrig så jag fick göra det mesta på altanräcket annars åt Nelly bara upp jorden. Hon var snäll och borstade upp jorden efter oss i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar