13 juni 2011

Nelly 1 år

Hipp hipp hurra för Nelly idag! Det har redan gått ett år sedan vår lilla solstråle såg dagens ljus. Hon fick några paket som Felix hjälpte henne att öppna. Han tyckte att hon öppnade lite för långsamt. Hon fick en docka, bok och en drag-tax. Felix fyller år om två dagar och då ska de få en rolig grej tillsammans.


I morse var Nelly på 1-årskontroll och Nelly gick in från väntrummet och till undersökningsrummet helt själv utan mig. Jag fick springa efter henne och då hade hon redan hälsat på doktorn. Hon gick in och sträckte fram armen och sa "daaaa". Hon charmade doktorn och undersökningen gick bra. Hon är 77 cm lång och väger 10 920 gram. Hon ligger ungefär en kurva över "normalt". Stackaren fick även två sprutor vaccin, ett i varje ben. Hon var duktig och skrek bara till och sedan började hon skratta igen.

Leker kassörska i väntrummet


I förmiddags fick vi besök av mormor och morfar som hjälpte oss lite här hemma. Mormor gav Nelly mat och Nelly åt först en portion lasagne och sedan två köttbullar efter det. Hon kan äta vår lilla Nelly!

Brevbäraren ringde på under förmiddagen och kom då med ett stort paket adresserat till Felix Linde. Jag tänkte att det borde vara någon födelsedagspresent som Ola har beställt eller någon annan. Jag ringde till Ola för att kolla med honom, men han hade inte beställt något. När vi läste vem avsändaren var så var det OneMed och de håller på med läkemedel. Det var tur att jag inte lät Felix öppna detta paket på sin födelsedag för då hade han blivit väldigt besviken. Paketet innehöll nämligen 120 lakan som vi ska använda oss av för att få Felix att bli torr om natten.


När det var dags att åka och hämta Felix på dagis erbjöd sig morfar att hämta honom. När morfar kom till dagis satt Felix ute med några kompisar. Felix säger till en av fröknarna; "Titta vilken stor mage morfar har."  Ja, han är inte alltid så smidig vår lille son.



Ikväll lagade jag och Felix födelsedagsmat till Nelly och det blev stuvade makaroner och stekt falukorv. Nelly åt som bara den och till efterrätt blev det prinsesstårta, men det tyckte hon inte om. Hon rös och när jag matade henne en gång till såg det ut som att hon skulle kräkas. Inte ens sylten var till belåtenhet. Något som hon däremot gillade var mjölk. Hon har bara druckit vatten hittills, men nu börjar det bli dags att dricka mjölk. Ettårsdagen blev alltså till att firas med mjölkmustasch.





När Ola kom hem från jobbet hade han köpt ytterligare en liten present till Nelly och det var en hel påse med påsklämmor. Tänk att det blev den mest populära presenten. Hon satt och lekte med dem på köksgolvet hur länge som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar