15 juni 2011

Grattis Felix 4 år

Tänk att vår lille Felix har blivit en 4-åring! Vi väckte honom i morse vid tjugo i sju och han ville verkligen inte vakna. Han sov så gott så det gjorde lite ont att väcka honom. När vi sa att vi hade paket till honom svarade han bara att han hade sett det och sov vidare. Till slut fick vi liv i honom och han började att öppna.



Nelly passar på att busa

Pappa Ola hade dukat upp frukost till Felix vid köksbordet och det var tur för Felix. Hade jag dukat upp till frukost så hade tårtbiten inte varit lika stor som den blev när Ola serverade. Som tur var orkade Felix inte äta upp hela tårtbiten.



Efter frukosten fick Felix och Nelly följa ett rep till sin gemensamma födelsedagspresent vilket var en lekställning. Nelly förstod ingenting och det verkade inte som att Felix förstod att det var ett stort torn som man kommer att kunna klättra upp i eftersom kartongerna med tillbehör var så små. Vi fick förklara det för honom senare och då gick det upp ett ljus.


Idag hade Felix kalas på dagis. Jag hade packat ner glass, bananer, chokladsås och maränger. När Felix tittade ner i påsen i bilen ropade han till mig att jag hade glömt att packa ner strössel. Det är tur att han håller ordning på mig ibland. När jag kom och hämtade Felix var han så nöjd och glad över sitt kalas. Han sa till och med; "Oj, vilket roligt kalas jag har haft idag mamma!" Det kändes bra att han var nöjd.



Under dagen på dagis, strax efter lunch hade Felix varit lite uppskruvad och det var nog på grund av att vi hade väckt honom och dels för att han har varit spänd över vad dagen har haft att erbjuda. Felix hade gått ut och satt sig på bänken precis utanför ytterdörren. När en av fröknarna hade sagt att han inte fick vara ute förklarade han för henne att han var trött. Hon hade stängt in honom i det lugna rummet då som är helt vitt. Där inne hade han varit i tjugo minuter och kom ut och var glad och lugn igen.
Felix fick måla en tallrik nu när han fyllde 4 år
Efter dagis var det dags för Felix att gå till frisören och snygga till sig lite i håret till vår fotografering som vi ska göra på måndag på hela familjen. När hon hade klippt honom färdigt följde han efter henne som en svans bakom disken och stod och väntade på att få en klubba. Nelly var också med och hon sprang runt i salongen som en liten tok. Hon sprang fram till andra kunder som var där, bland annat en som satt i schamponeringen fick besök av henne. Hon blev nog förvånad när det kommer någon och drar henne i benet och ropar "Öhhhh". När vi kom ut från frisören och ska gå därifrån säger Felix; "Oj, jag glömde visst en sak!" Han springer in till frisören igen och det visar sig att han hade glömt att be om att få gul färg i håret. Det är en glad Felix som kommer ut med guldfärg i håret.



När vi ska gå tillbaka till bilen så går Felix och ropar till folk vi möter att han har fått en klätterställning i present idag som morfar ska komma och hjälpa till att få upp ikväll. Han rabblar även upp de andra presenterna, men han fick inte så mycket gensvar.

Ikväll fick Felix beställa middagen och det blev makaroner och köttbullar. Tänk att han väljer det av allt annat som går att välja på. Till efterrätt blev det hallontårta, men det enda som Felix åt på den var hallonen.


Nelly gillade inte den här tårtan heller


Morfar kom och hjälpte Ola att börja montera lekställningen. Vi andra var också med ute till en början och "hjälpte" till med det som vi kunde. Felix städade utomhus och fick till uppgift att lägga alla sina leksaker som fanns utspridda över trädgården på ett ställe framför garaget. Han tog uppgiften på fullaste allvar och gjorde en stor hög. Det värsta var bara att Nelly gillade den högen och gick dit och tog grejer och då blev det ett fasligt liv på Felix.

Felix i för korta snickarbyxor




När det var dags för Felix att gå och lägga sig var det självklart svårt för honom att komma till ro när det byggs ett högt torn utanför fönstret. Han stod och tittade från sitt fönster och öppnade lite då och då och ställde frågor. Till slut somnade han och det var när jag satte på en skiva med instrumentala vaggvisor. Jag har satt på den skivan två kvällar i rad och han har somnat snabbt båda gångerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar