26 juni 2011

Midsommarfirande

I helgen har det varit midsommarfirande. I fredags förmiddag åkte vi till Anna-Karin och Anders nybyggda sommarhus i närheten av Kungshamn. Vi hade med oss barnen och det var några fler som hade det vilket var tur för barnen underhöll varandra. Vi vuxna skulle ut och gå en poängpromenad uppe i skogen och då fick barnen vara kvar och gå skattjakt. Skatten var nergrävd och det var guldchokladpengar.



Nelly fick följa med på poänpromenad

Felix lekte mest med Maja och de höll varandra så gulligt i handen när de dansade runt midsommarstången. De var även och lekte i ett av tälten och där trivdes de så bra så att Felix ville sova där.

Björnen sover


Felix blir arg på pappa när han inte hör honom

Det var mycket fästingar runtomkring huset där vi var. Vi upptäckte en fästing på Nellys huvud och en bakom Felix öra på midsommardagen. Fästingarna var små så de kan inte ha suttit där så länge. Felix var så fascinerad över sin fästing så han ville titta på den med sitt förstoringsglas.

Barnen kunde somna bra trots hög musik och annat ljud. Räddningen att få Felix att ligga kvar i sängen var att vi hade med oss hans bärbara dvd-spelare. När klockan blev runt tolv så vaknade Nelly och var ledsen och kunde inte komma till ro. Ungefär vid två-tiden kunde hon somna om vaknade vid klockan sex igen. Ola fick ta med henne på en morgonpromenad ner till hamnen så att hon inte skulle väcka alla andra som låg och sov.


Igår när vi kom hem var vi en trött familj och Felix somnade i bilen på väg hem och gick knappt att väcka när vi kom hem. Det ledde till att det var svårt att få honom att somna sedan på kvällen. Vi hörde att han satt där uppe på sitt rum och lekte med lego. Han ropade upp Ola efter ett tag och då var det för att visa att han hade gjort ett litet hem till sina lego-isbjörnar. Felix förklarade även för Ola att isbjörnarna var mekaniska och det är därför de inte har någon päls.

Nelly slog sig på pannan igår, eller om Felix råkade sparka henne. Vi fick inte tag i riktigt vad som hade hänt. Felix sprang då till frysen och hämtade en glass och det var för att sätta den mot pannan på henne för att hon inte skulle få en bula. Han kan ha agerat så för att minska sitt dåliga samvete.


Vi upptäckte igår att Nelly har fått sin femte tand! Grattis till den Nelly. Det kanske var därför som hon inte riktigt kunde sova på midsommarafton också.


Idag har vi varit hemma och lekt och Felix har hängt mycket nere vid vinbärsbuskarna. Han verkligen älskar vinbär. Nelly hon älskar vattenmelon har vi kommit fram till idag. Hon blev helt galen och ville bara ha mer och mer. Till slut fick vi ta bort fatet så att hon skulle lugna ner sig.



I eftermiddags gick jag och barnen ut på en liten promenad. Felix tog med sig sin cykel och skulle leda ner den för backen, men det gick inte så bra. Cykeln fick sådan fart så han kunde inte stoppa den. Det slutade med att Felix flög över cykeln ner på marken. Det gick bra, men han blev lite rädd och fick lite skrapsår på armarna. När vi kom ner till vägen där det var plant satte han sig på cykeln och var inte rädd längre.



Ikväll stängde jag av tv:n för Felix när han inte lyssnade på mig att han inte får stå och hoppa från soffan. Han blev så ledsen så att han sprang upp på sitt rum och efter ungefär en halvtimme tyckte jag att det var konstigt att han inte kom ner igen. När vi kom upp till hans rum låg han där och sov så sött och såg helt utmattad ut. Det var inte illa att båda barnen sov när klockan var strax före sju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar