19 juni 2011

Kalashelg

I torsdags var sista dagen för Felix att gå på dagis innan sommarlovet börjar. De hade pysslat en del under dagen och Felix hade bland annat gjort de tre bockarna Bruse och en bro. När jag såg den blå tygbiten med brun tuschpenna på frågade jag Felix vad det var och då svarade han att det var en bro.


Felix delade ut våra sommarpresenter som vi gav till de fyra dagisfröknarna. Han tackade dem för terminen och gav dem varsin kram. Det verkade som att han tyckte att det var lite spännande att se dem öppna det som han gav till dem.


När vi kom hem från dagis gjorde vi färdigt godispåsarna till barnkalaset som vi hade i lördags. Felix bestämde vilket klistermärke som vi skulle ha på respektive godispåse och lade ner de saker som vi skulle ha i varje påse.I fredags tog Felix sin tredje dos av vaccinet mot TBE. När vi satt i väntrummet ville han att vi skulle läsa den Bamsetidningen vi läste förra gången vi var på vårdcentralen. Han letade upp rätt tidning bland alla de andra. Med som sällskap hade Felix sin gosedjurapa, som han kallar Apa-Sapa. Felix var duktig och satt i mitt knä när sjuksköterskan tog sprutan. Det föll en tår ifrån hans kind, men han var lugn och visade knappt att han tyckte att det var otäckt. Han fick en tatuering med en fästing som belöning och den satte vi fast när vi kom hem. Han ville ha den på sin hand och han skulle lura morfar som skulle komma på kvällen att det var en riktig fästing.


En liten tår.....

I lördags hade vi barnkalas här hemma för tjugo barn i alla åldrar. Vi bjöd på grillade hamburgare och korv, men en del barn hade inte tid att äta för de ville hellre leka. Aktivitetstornet som Felix och Nelly fick av oss när de fyllde var populärt bland alla barn som klättrade upp och ner på det.
Maja 1 månad, kalasets yngsta deltagare


Lycka!

 Efter barnkalaset i lördags kom farmor, farfar och Pirre hit för att stanna till idag (söndag). Det var en överlycklig Felix som sprang och mötte dem. Direkt när Felix vaknade i morse frågade han om farmor och farfar var kvar.

Morgonmys med fammo och faffa

Felix fick Mini-pingis

Nelly fick en lekstuga av farmor och farfar


Felix fick sacco-säck av farmor och farfarGlass-ögon
 
Idag firade vi barnens födelsedag med mormor, morfar, farmor, farfar och Pirre. Felix åt knappt någon mat utan bara av sin tårta som han beställde på Maxis konditori. Det var en tårta med Cars och den tårtan har Felix tittat på varenda gång vi har gått förbi den och nu äntligen fick han beställa en.

Nelly fick fin hylla och pall av mommo och moffa


Barnen fick många, många fina presenter under helgen. Tack alla som var med och firade våra små sötnosar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar