9 juni 2011

Byggare Berne

Igår när jag hämtade Felix från dagis så berättade fröken för mig att Felix hade tvättat håret på utflykten som de hade haft idag så om han luktar illla beror det på det. Felix berättade för mig att det var i Svarte Mosse uppe i Fontinskogen. Han hade gjort det för att han kände sig lite smutsig i håret.

Vi fick med oss några verk hem som Felix har skapat under terminen. Det är ett troll och så är det en hög med spaghetti och en hög med köttfärssås. Spaghettin gör de av en vitlökspress.

Idag när jag hämtade Felix så parkerade jag bredvid deras fastighetsskötare Berne. När jag kom in till dagiset för att hämta Felix visade han mig att en av glödlamporna i lägenheten var trasig och att de måste byta den. Då berättade jag för Felix att Berne måste vara här någonstans eftersom han hade parkerat bredvid mig. Felix springer iväg med en gång och ska ut på parkeringen. Jag och Nelly fick följa efter och Felix stod och såg besviken ut över att Berne inte var vid bilen. Han sprang sedan in i lärarrummet och ropade efter "Byggare-Berne". När han inte fick något svar kom han ut igen, men vägrade att åka hem förrän han hade fått felanmäla lampan till Berne. Till slut kom Berne ut ur lärarrumsdörren och då springer Felix fram och säger; "Byggare Berne! Det är en "tlasig" lampa i lägenheten. Du måset byta den." Berne var så snäll och vände direkt på klacken och lovade att byta ut den med en gång. Han kan allt vara ordningsam när han vill lille Felix.

Efter dagis idag åkte vi först till Maxi. Utanför Maxi står det en and och tittar. Felix blir helt till sig och undrar varför den står där. När vi kommer in till fiket för att köpa var sin korv med bröd går Felix fram till en främmande man i kön och talar om för honom att det står en anka utanför Maxi. Mannen skrattar gott och tyckte att det var bra att inte Felix var blyg av sig.

När vi stod i kön kom mormors arbetskamrat så vi satt och fikade med henne. Hon hade beställt en räkmacka så Felix fick smaka en räka av henne och han sa att han tyckte att den var god så han fick fem till, men då tyckte han inte att det var så gott längre. Citronen som han fick tyckte han bättre om och åt upp varenda smula.


När vi hade fikat färdigt gick vi in och handlade. Jag började med att leta efter rostad lök men hittade det inte. Jag gick och mumlade om att jag inte kom ihåg var det står och då hör jag Felix på andra sidan hyllan; "Vet du var rostad lök finns någonstans?" Felix har gått fram till en man med barnvagn och han svara snällt att han inte vet det, men att han får fråga någon som jobbar i affären istället. Det är bra att ha med sig Felix så att han får utföra lite ärenden så att det går fortare att handla.

Felix har börjat att få en ful ovana och det är att kommentera folk lite väl högt. När jag står och letar efter något i kyldisken skriker Felix till mig att jag måste titta. Han står då och pekar, mot ölkorvarna tror jag, men det visar sig att jag har fel när han ropar på mig en gång till. Jag frågade vad han menade att jag ska titta på och då skriker han ut; "Kolla vad stor den killen är!" Framför oss står det en reslig man och han kan inte ha undgått att höra detta. 

Om några dagar fyller Nelly 1 år och jag var tvungen att gå och köpa en liten födelsedags present till henne. Hon och Felix ska få en grej tillsammans, men den får Nelly inte se förrän Felix fyller år (två dagar senare än Nelly). Jag lät båda barnen springa runt i leksaksaffären och kolla. I början gick det bra, men sedan började båda att flippa ur så det var inte full koncentration på leksakerna som fanns där. Till slut köpte jag en liten docka till henne. Vi får se om den kommer uppskattas.


Den här önskar sig Felix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar