4 juni 2011

Grön dag

I torsdags var det Kristi Himmelsfärdsdagen och det är en röd dag då man är ledig från jobb och dagis. Det här försökte vi förklara för Felix och då svarar han;  "Vad då röd dag? På vintern är det vit dag och nu är det grön dag och på hösten är det gul dag. Jag förstår inte varför ni säger att den är röd."

I torsdags var mormor och morfar här och fikade en liten stund. Felix passade på att spela lite memory med mormor, men han fuskade en hel del.


På eftermiddagen på torsdagen tömde vi Felix spargris som var alldeles full av pengar. Vi sa till honom att vi skulle sätta in dem på hans bankkonto, men han fick lov att handla för en del av pengarna. Han fick hämta sin plånbok och lägga pengarna där i och han bestämde sig för att han vill köpa ett pussel.


Till middag i torsdags åt vi kyckling och Felix börjar att fundera; "Är det någon som har dödat kycklingen? Såg inte hönan det? Var var hon då?"

I tordagskväll följde Felix med mig på en lång kvällspromenad. Felix fick åka med i Nellys vagn, även om den är i det minsta laget. Felix tyckte att det var mysigt att sitta i den med en filt över sig. Efter en halvtimme ville han upp och gå, men jag ville helst inte eftersom han inte kan gå så fort som vi var tvungna att göra för att komma hem innan det blev mörkt. Felix skulle bevisa för mig att han kunde gå snabbt så han gick väldigt fort. Efter bara någon minut blev han så trött så han bad om att få sätta sig i vagnen igen. Där satt han stilla och pratade om allt vi såg längs vägen. När vi hade några kilometer kvar sa han att han fick spring i benen igen och då fick han hoppa ur vagnen igen. Han började att balansera på ett vägräcke och jag hann inte säga till honom förrän han ramlade ner. Det gick bra och han hoppade glatt upp från gruset igen och började springa i förväg. Jag som hade tänkt att han skulle somna i början på vår promenad fick verkligen fel. När vi hade fem minuter kvar hem då kunde han inte stå emot längre utan somnade så gott.




Spring i benen!
Pappa Ola jobbade halva dagen på fredagen så på förmiddagen var jag och barnen ute i trädgården och grejade. Felix hittade en liten groda som han ville ge vatten eftersom det var så varmt ut. Vi fick fylla upp en liten skål med vatten, men grodan ville inte ha det. Jag och Felix gottade till det med en glass i solen. Felix bar som vanligt sina gummistövlar även om det är över tjugo grader varmt.



När Ola kom hem åkte vi in till Kungälv och Felix fick gå in till leksaksaffären och köpa det pusslet som han ville ha. Det var en stolt Felix som stod själv vid kassan och betalade. När kassörskan frågade om det skulle vara inslaget så ville han självklart att det skulle vara det. Han valde ett inslagningspapper med djungelmotiv på.



Efter leksaksaffären åkte vi till Fontin för att mata änderna och gå runt sjön. När brödet som vi hade med oss tog slut så bjöd Felix änderna på sina "Tom och Jerry-kex" ända tills de tog slut.



När vi kom hem från Fontin slet Felix upp sitt paket och vi började att pussla hans nya pussel. Det gick bra för Felix även fast pusslet är från 6 år och pusslet har 104 bitar.



I morse satt Felix och Nelly och mös i soffan tillsammans. Nelly har börjat att klättra upp i soffan hela tiden och vi har slutat med att lyfta ner henne. Ramlar hon lär hon sig väl att det gör ont så då kanske hon slutar upp med att klättra upp där hela tiden.


Grimaserar som vanligt.
Jag och Felix satt och löste korsord i morse och "Finn fem fel". Felix var jätteduktig på att hitta de saker som saknades men det femte felet var svårare. Det var att pojken på bilden hade bytt hårfärg från den ena bilden till den andra. Till och med jag hade svårt att hitta det.



Idag åkte jag och Felix in till Kungälv och köpte nya Crocs-tofflor till honom. Det går att köpa små utsmyckningar tilll tofflorna och Felix fick välja två stycken. Han valde ett tassavtryck och en clownfisk (Nemo). Felix fick även välja en ny keps och då valde han en med giraffer på och Nelly fick en ny solhatt med snöre som vi kan knyta under hakan på henne. Hon håller hela tiden på att dra av sig sin andra solhatt och nu har vi tröttnat på att plocka upp den hela tiden.


Nelly gillade hallonsmoothie. Mumma!
Ikväll efter att vi grillat bad Felix oss om att få gå in och titta på Bolibompa och lugna ner sig. Han fick en liten skål med ostbågar och efter det att de var slut var han nog mätt och belåten för han somnade så gott där under filten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar