2 mars 2011

Skidor

Idag vaknade vi upp i Tandådalen. Felix vaknade och var helt överlycklig och verkade tycka att det var mysigt att vi är här.
Innan det var dags för Felix att lära sig att åka skidor var vi tvungna att hämta ut skidor som vi ska hyra nu medan vi är här. Det var en sprallig och förväntansfull Felix som stod vid uthyrningsdisken.  När han provade pjäxorna och killen som hyrde ut dem frågade om de passade svarade Felix honom att de passade jättebra.
När Felix hade fått på sig skidorna var det med stapplande steg han tog sig fram. Skidorna ville gärna lägga sig som ett kors, men Felix gav inte upp. I början ville han byta ut pjäxorna för att de inte var bra eftersom han ramlade hela tiden.  Vi gick till barnbacken där det finns ett rullband som man kan åka upp för backen med. I början åkte Felix med stöd av Ola, men bara efter ett par gånger så åkte han ner helt själv och vi fick ta emot honom. Till slut åkte han både upp och ner själv.
Det tog på krafterna att åka skidor så när det var dags för lunch åt Felix hela fem pannkakor! Det såg ett tag ut som att han skulle somna vid matbordet, men han piggnade snart till igen och ville ut och åka mer skidor och rullband. Den här åkomgången så råkade han åka in i rullbandet en gång och det gjorde att han blev rädd någon gång efter det så jag fick gå med honom när han åkte ner. Som tur var lossnade den rädslan väldigt snabbt.
I morgon får det bli dags för Nelly att åka lite pulka. Idag fick hon bara sitta och titta på i vagnen, men hon var tålmodig och snäll hela dagen.
Vid två-tiden åkte vi hem till stugan igen och det var en trött Felix som gick till bilen. Han var trött i benen och det är inte så konstigt eftersom han aldrig har stått på ett par skidor tidigare.
Nelly kryper runt och utforskar stugan och går längs alla möbler som finns här. Hon hamnade under köksbordet och mitt bland alla köksstolar. I början var hon jätteglad när hon stod där, men sedan verkade det som att hon inte visste hur hon skulle ta sig ut därifrån och det slutade med att hon stod där under bordet och gallskrek.

Efter det att Ola hade läst färdigt godnattsagan för Felix idag sa han; ” Vi måste åka skidor fler gånger”. Ola svarade honom att vi ska göra det i morgon och då log Felix brett. När Ola frågade honom om han tyckte att det var roligt att åka skidor svarade han; ”Mmm, jätteroligt!” och somnade med en gång. Undrar just vad Felix kommer drömma om i natt.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar