22 november 2010

Festis

Idag var en ny spännande dag på Dösebacka. Mamma åkte till Barcelona en vecka och pappa skulle jobba. Som tur var så var famo och faffa här för att styra upp huset så att ungarna inte fick röja fritt hela dagen. Som vanligt så var Nelly lika glad som vanligt. Hon är fortfarande lite snorig, men va gör väl det när man får ett sånt här leende tillbaka, tycker famo.


Dagen började med att ta det lite lugnt. Det blev lite TV-tittande och faffa jobbade lite grann. Felix undrade då om dom skulle sitta där hela dagen!?!? Det verkade som att han vill utnyttja all tid med barnvakterna till att leka och stoja.


Som tur var så skulle dom ju inte bara sitta still, utan det var ju dags att hänga upp den nya fågelmataren som Felix fick igår. Dom hann knappt sätta upp den innan det kom domherrar till den. Vilken lycka!
Sen var det dags att åka snowracer. Felix sa att han brukade åka själv uppifrån backen (vilket han brukar göra), men det trodde inte faffa på så det blev till att åka på lite flackare ställen med faffa som draghäst. Det var nog minst lika kul tror verkade det som.Medan Felix och faffa var ute så fick famo och Nelly vara inne. Det är inte bara Felix som har mycket energi. Nelly hoppade som bara den i gungan. Så fort så att hon knappt fastnar på kort.


När pojkarna kom in var det matdags och Felix hjälpte till att mata Nelly. Det hade varit lite svårt att hålla upp flaskan, men det ser riktigt proffsigt ut ändå. Felix har varit väldigt hjälpsam hela dagen och hjälpt famo och faffa att hitta både det ena och det andra.


Felix hjälpte också famo att få poäng på sitt Facebook-zoo. Felix fick sitta och klicka på djur efter djur och skörda pengar och famo sa att han klickade på minst ett par hundra! Han är flitig lille ponk. Medan famo var och drack kaffe så satt Felix kvar, det var bara det att när famo kom tillbaka så var hälften av famos Vildmarkspoäng borta, som hon slitet med att samla ihop under en hel vecka. Felix hade hittat en Festis på Zoo:et som man kunde köpa, så han hade glatt köpt massa Festisar för famos poäng. Som det kan gå när man myttjar barnarbete.


Inte helt oväntat var Felix på toaletten och lassade visst av ett rejält lass så att vattennivån höjdes. Felix studerade det hela och utbrister strax därpå: "Vattnet sjunker!!!". Och det stämde bra det. Grattis Felix, nu har du lärt dig hur ett vattenlås fungerar. Imorgon får du lära dig något nytt matnyttigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar