17 november 2010

Lussebullar

Imorse vaknade Ola av att Felix knackade på vår sovrumsdörr. Ola var tvungen att gå upp och öppna. Han har blivit artig den lille Felix.

När Ola kom och hämtade Felix på dagis hade Felix skrapat upp näsan när han ramlade ner från klätterberget. Jag har bara väntat på att den dagen ska komma som han skadar sig på det berget eftersom han tydligen springer upp och ner i en rasande fart.


Ola kom 10 minuter för sent och då hade dom börjat duka upp för mellanmål och då ville Felix absolut inte åka hem utan skrek ut sina protester i höga C så att Ola fick ont i öronen. Det enda sättet att få hem honom var att muta honom med att han skulle få pepparkakor till eftermiddagsfikat när han kom hem, så pepparkakor och mjölk fick det bli. Busiga Felix tog en extra kaka och tittade lite medgivande på Ola ifall han skulle få ta den, sen tog han en stor tugga.


Innan de kom hem till pepparkakorna åkte de till Posten för att skicka ett kvitto till Fammo på en jacka som de köpte till henne förra veckan. Jackan passade inte, så den får Fammo byta ut. Felix fick räcka över brevet till posttanten bakom disken.


När de kom hem och tittade i postlådan så hade Felix fått ett stort paket! Det var nästa leverans från bokklubben som hade kommit. Ni kan ju gissa vem som ville höra om Skrotnisse när det var läggdags :)


Idag har Felix läst i Nellys bok som hon fick av mormor och morfar i förrgår. Det är en bok om motsatser och Felix kunde en massa motsatser, som vad är motsatsen till kallt? Jo det är varmt. Blött och torrt, inne och ute osv.

Även idag fick Felix post och nu var det från självaste Bamse. Gissa om Felix blev stolt när han hade fått en egen klocka med Bamse och hans vänner på. Det passade jättebra för på morgonen hade Ola och Felix tittat mycket på klockan och ritat upp hur visaren förflyttade sig under tiden.


Det var inte bara Felix som hade fått post. Nelly hade även hon fått ett eget litet paket med en tandborste och lite tandkräm. Jag tror däremot inte att hon förstod vad det var, men en vacker dag så ska hon få stifta bekantskap med dem.

Felix och Ola bakade lussebullar idag medan Nelly snällt tittade på. Felix var en stolt bagare precis som vanligt och följde alla instruktioner noga. Felix proklamerade snabbt att "Det här kommer att bli JÄTTEGODA lussebullar!" varefter han mindes att dom visst "har sjungit om en sockerbagare på dagis". Han är för söt vår lilla ponk.


Efter lussebaket åkte de till Bauhaus för att hämta snöskottningsmaskin som de hade varit och köpt tidigare under dagen.  Båda barnen somnade i bilen, men vaknade när dom kom hem igen och moffa kom på blixtvisit på kvällningen. Han hade luktat sig till lussebullarna ända till Kode, så han fick en rykande kopp kaffe och en bulle till fika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar