23 november 2010

Morgonstund har Guld i mun

Dagen började strax efter sex när Felix vaknade. Han gick snabbt ner till Faffa där han precis hade vaknat i soffan. Felix tyckte det såg så himla mysigt ut så han ville också sova där lite innan det var frukostdags. Till frukost blev det som vanligt yoghurt även idag, men idag var det ingen vanlig yoghurt. Efter ett par skedar så sa Felix "Den här yoghurten jag smakade nu Faffa, den smakade Guld!". Killen har smak för det fina redan nu.



Efter att pappa hade åkt till jobbet så vaknade resten av familjen och då var det så klart dags för lite mer mer mys i soffan.


Redan klockan nio var famo lite pömsen så då hade hon Nelly som ursäkt till att gå och lägga sig en stund. Eller rättare sagt en LÅNG stund. Dom sov enda till klockan 12! Tre timmars härlig sömn som båda antagligen var välförjänta av. Under tiden så kunde Felix och faffa göra roligare saker. Dom hann med att både puzzla och bygga jättehöga torn. Dom skulle se vilken färg som blev högst, och nedan ser ni vilken färg som vann!


Efter lite innelek så var det dags för utelek. Det hade ju snöat massa inatt så det var perfekt busväder. Först så fick faffa öva på lite skottning genom att hälla massa snö över Felix. Sen var det dags för upptäcksfärd. Det bar av uppåt i skogen, hela vägen upp till en väg som går ett par hundra meter från huset. Det är bara det att det säkert är 30-40 meters höjdskillnad och med all snö så var det inte en enkel promenix. När Ola kom hem så berättade Felix glatt att han hade ramlat ner i en grop och då var faffa tvungen att putta honom på rumpan för att han skulle komma upp.


Väl inne så behövdes reserverna fyllas på ordentligt så det blev en rejäl köttebullemacka och tre muggar med varm Oboy till Felix stora förjusning.


Familjen samlades vid datorn en stund, men dagens strapatser hade nog blivit lite för mycket för ponken så för han gick in och la sig i sängen jämte famo och somnade samtidigt som huvudet träffade den mjuka sköna kudden.


Idag skulle Nellys smaklökar få uppleva lite nya intryck, närmare bestämt smaken av aprikos och päron. Mums eller inte mums? Hon ville i alla fall ha mer hela tiden, även om ansiktsuttrycket ser ut att säga annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar