4 november 2010

Huvudet i sanden

Återigen var det en tidig morgon för Felix, men han satte sig nöjd och glad och kollade på tv så att pappa Ola fick sova i över en timme till. Felix var nog glad att pappa sov så han kunde få kolla på tv så länge.

När Nelly vaknade var det dags för henne att bada och få på sig kläder. Ola verkade inte ha vaknat riktigt när han gjorde detta. Kortet nedan visar ett bevis på detta. Det är nog bäst om jag börjar lägga fram kläder som barnen ska ha på sig så att Ola bara kan ta på dessa.


Matchande klädsel?
Idag var det dagis som gällde för Felix och när Ola och Nelly kom och hämtade honom satt Felix och gungade. Ola stod och pratade med en dagisfröken medan Felix gungade vidare och rätt som det var klättrade Felix ur gungan och ramlade med huvudet rakt ner i sanden. Det gick som tur var bra, men Felix blev nog lite rädd för hans första reaktion var att skratta lite märkligt och sedan ropa efter mamma och börja gråta.

Efter dagis var de och hämtade ut paket som hade kommit på posten. Felix fick hjälpa till att öppna kartongen med pappas nya rakapparat. Intresset för rakapparaten var inte stort så han tog kameran istället och knäppte som bara den. Vissa kort blev bättre än andra........


Felix första kort med kameran

Ett mindre lyckat kort taget av Felix

När Felix skulle spela Kalle Kunskap idag fick han göra det på en ny dator och då skulle han få skriva in sitt namn vid spelets början. Ola fick visa honom vilka bostäver som kom efter F och E. Efter ett tag startade datorn om så Felix fick skriva om sitt namn och nu klarade han det helt själv!


Nelly har tidigare puttat sig ur babygymet genom att ligga på rygg och pressa ut sig med fötterna. Idag låg hon på mage och tryckte ut sig med hjälp av händerna. Det kanske inte är så långt kvar tills dess att hon börjar krypa.



Felix tog sig ett kvällsbad och lekte "Åh dyk!" med sig själv nu som han gjorde med Nelly innan. Det är bra att han övar på att få vatten över huvudet för det brukar inte vara så populärt när vi gör det.

1 kommentar:

  1. Hihi, jag känner igen det där med klädseln. Ibland är det inte riktigt politiskt korrekt men min kära sambo har faktiskt överraskat ibland och fått till något riktigt coolt! :)

    Och det där med vatten på huvudet har vi också fått lite fason på. Jag berättade för Maija en dag hur Clara gör på babysimmet och så vill ehon prova i duschen. Nu går det sååå mycket bättre med hårtvätt och plask- & lekskola!

    SvaraRadera