17 september 2010

Återseende

Felix vaknade vid kvart i sex i morse och hade kissat ner sig, trots nattblöja. Han är långt ifrån torr på natten. Jag försökte få honom att somna om bredvid mig, men han vägrade. Han låg och räknade till 15 flera gånger om och till slut så insåg jag att det var inte mycket att be för utan lika bra att inse att morgonen var här. Felix var på strålande trots-humör hela morgonen och till slut visste man inte vad man skulle ta sig till eftersom allt gick emot honom. Till slut lugnade han ner sig och dök ner med huvudet i leksakslådan där allt möjligt ligger. Det slutade med följande outfit.

Idag var det dags att träffa en liten flicka som heter Maija som föddes samma dag som Felix och som vi delade rum med på BB. Det var väldigt länge sedan som vi träffades senast och det var så roligt att se dem igen. Vi var på Lekstan i Sisjön så att Felix och Maija fick leka av sig lite, under tiden satt jag, Nelly och Maijas mamma Jenny och lillasyster Clara och fikade. Nelly provade att sitta i en matstol för första gången och det gick ganska bra, men hon var lite instabil så hon slog i huvudet lite då och då.  Både Maija och Felix hade lika mycket spring i benen så det kanske är något som har med deras födelsedag att göra.Efter massa skoj och bus var det dags för glass och det uppskattade både Felix och Maija. Lilla Maija uppskattade det så mycket så hon till och med ville slicka upp glass som hade smält på bordet.

När vi höll på att packa ihop våra saker gick Felix och Maija ut och väntade vid hissen och då fångade jag ett gulligt kort på dem. Maija gillade att pussas och i början gjorde Felix också det men efter ett tag blev det tydligen för mycket för honom för då sprang han ifrån henne. Det kommer han nog att ångra när han blir äldre. När jag frågade honom i bilen om han ville leka med Maija någon mer gång sa han att han ville göra det, men att han skulle gömma sig eftersom han inte vill pussas.Ikväll till fredagsmyset tittade vi på de första avsnitten av "Fem myror...". Nelly verkade inte så väldigt intresserad. Hon tyckte att det var roligare när vi sjöng "Prästens lilla kråka".


1 kommentar:

  1. Haha, så söta de var på krambilden! Tack för en jättego' dejt på Lekstan. Helt perfekt ställe med god mat och det var så skönt att kunna sitta still och prata och veta att de lekte och hade kul. Ingen stress alls. Jag gillar't! :)

    SvaraRadera