24 september 2010

Bäver

Idag har vi varit på ett litet möte på pappa Olas jobb. Eftersom Felix är ledig idag fick både Felix och Nelly följa med. Felix var lite för trött för att sitta still så efter det att han hade ätit upp sin RisiFrutti och läst klart sina böcker var det "high life". När vi åkte därifrån hann jag inte köra så långt förrän jag inte fick något svar ifrån honom. Det blev således ingen tur till Maxi som var planerat.

När vi hade ätit lunch och slappat lite här hemma gick vi ut en liten promenad för att samla ihop lite höstlöv m.m för att kunna klistra in i Felix bok "Floras samlarbok". Där ska man hitta saker från naturen i olika färger och klistra in. När Felix hade plockat tre löv sa han: "Så mamma nu har jag tillräckligt så nu kan vi gå hem igen". Till saken hör att vi endast hade kommit ner för vår backe och gått i kanske tre minuter. Han har blivit väldigt hemmakär den lille killen.Vi gick ner till en stor "asfalts-brygga" där bävern tidigare hade ett bo i närheten, men nu såg man inte några spår efter honom. Felix ropade efter bävern men fick dessvärre inget svar.


Nelly försökte jag få till att ligga ner i vagnen, men det går inte nu för tiden. Hon vill bara sitta upp och vara med oss andra. Det vara bara att bulla upp kudde och täcke och sätta henne i vagnen och då blev hon nöjd och glad. Hon börjar bli stor nu.


När vi kom hem så torkade vi blomman som vi plockade och löven. Vi gjorde det i en växtpress som man har i mikron, vilket är väldigt bra. När de hade torkat laminerade vi in dem så att Felix sedan kan klistra in det i sin bok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar