5 september 2010

Taggen

Felix fick vara med en stund på kräftskivan igår eftersom barnvakterna inte kom hem förrän vid klockan sex och kräftskivan började redan klockan tre på eftermiddagen med tre-kamp. Det var inte en lyckad tillställning för Felix del. Det började med att han inte fick sova färdigt i bilen och efterföljdes av att han började pilla på en rosenkvist och fick en tagg i fingret. Oj, vad det gjorde ont. Han skrek som en stucken gris. Ola försökte få bort den och då skrek han ändå mer. Grannarna måste ha undrat vad det var som hände. Efter mycket om och men så sa Felix att han ville vila och bli lämnad i fred. Han fick sätta sig i bilen igen, men efter en stund började det låta från en hysterisk Felix igen. Ola lyckades då med viss övertalning och bokläsning få Felix till att sträcka ut fingret så han kunde ta bort taggen. Vips så kändes det mycket bättre för Felix. Stackaren grät så mycket så han kippade efter andan



Inte nog med taggen utan det blev en olycka till. När han sprang runt på gräsmattan och lekte med oss kom han helt plötsligt på att han var kissnödig. Jag följde med honom in på toaletten, men då hände det som inte fick hända. Han hade inte tagit ner byxorna tillräckligt långt ner så  han kissade rakt ut på golvet och på sin mamma. Som tur var hann jag reagera så det var bara min ena arm som blev helt nerkissad. Stackars Felix skämdes så. Både jag och Felix fick byta om.

Nelly var med på hela kräftskivan och hade sällskap av en några månader äldre flicka som heter Nova. Stackars Nova hade sådan magknip så hon var inte alls glad under kvällen, men lilla Nelly låg i vagnen bredvid och sov som en stock heeeeela kvällen. Det var skönt så mamma och pappa fick äta sina kräftor i fred.


I morse var det dags att hämta Felix hos morbror Micke med familj. Precis innan vi kom hade han sagt att han ville att mamma skulle komma och vilken tur han hade att vi var på väg. Det hade gått jättebra och han hade varit snäll och inte hoppat i resesängen, så den höll! När vi skulle åka därifrån ville han inte åka utan leka mer med Hanna och gunga med henne, men när vi började gå mot bilen fick han lite smått panik och ville följa med.

Eftermiddagen tillbringade vi i Bräcke och babysim med Nelly. Idag var hela familjen med och Felix fick titta på alla bebisar som sprattlade där i vattnet. Nelly var så duktig och verkade även denna gång trivas i vattnet. Idag var det dags för ryggsim med bensprattel och förberedelse för dykning. Vi fick till hemläxa att dra lite vatten över ansiktet på henne och säga "Åh, dyk"". Ska bli spännande att se hur hon reagerar på att dyka när den dagen kommer.


Nelly stackaren var helt svettig när vi tog ut henne ur bilen. Jag hade satt på henne en alldeles för stor och varm overall. Förlåt Nelly! Vi får kanske vänta lite till med att använda den, men den verkar ju så skön. Den är köpt på Lindex. Ett tips är att köpa via Lindex butik på internet eftersom man just nu får 10 % på sin beställning.

2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är på att uppdatera bloggen, kul! Har oxå sett på den fleeceoverallen till Alice men kom på att det räcker nog med 2 fleeceoveraller så länge :S usch blir nog shopoholic på babykläder :) / Martina

    SvaraRadera
  2. Åh vilken fin overall! Jag vill också köpa en massa fina kläder till Clara men har inte samvete att göra det då det finns mängder av fint arvegods från Maija och från min vän Annas två töser. Vi har kläder så vi drunknar! Vilket i och för sig ät jättebra och ekonomiskt med för den delen. Men då och då slinker det med något nytt och sött till Clara också! ;)

    SvaraRadera