26 september 2010

Eye Pet

Morgonen började med en massa lek för Felix och Nelly. Tydligen lekte de ambulans under köksbordet. Vet inte riktigt hur de fick det till en ambulans, men tydligen var elementet ratten. Efter ambulansfärden var det dags för Felix att läsa för Nelly ur en bok om djur. Nelly verkade verkligen intresserad av djuren som Felix pratade om.



Felix har blivit introducerad i Playstation Move-världen. Ola har visat honom ett spel som heter Eye Pet där man bl.a kan duscha ett djur och klappa det. Det värsta är när djuret försvinner och Felix undrar varför djuret gick genom golvet.

Felix fönar håret på sitt nybadade djur

Den här dagen har mest handlat om att få lite ordning här hemma. Killarna var ute och städade ur det sista i garaget. Felix fick åka på säckkärran vilket var väldigt roligt. Felix tycker att det är roligt att vara med och hjälpa till en stund, sedan är det roligare att leka med sina leksaker. Han var ute och promenerade med min gamla dockvagn. Han sa att han skulle ut och gå en promenad för att få dockorna att somna. Vet inte om han lyckades med uppgiften. Han var uppe och gick i slänten och tänkte ta trappan ner, men då hejdade Ola honom och Felix var helt vansinnig över att han inte kunde köra ner vagnen för trappan.


Jag kan inte!

När Ola stod och lagade mat så stog Felix bakom honom och helt plötsligt ser Ola att Felix inte har på sig några kläder. När han frågade varför han inte hade det svarade Felix: "För att jag är en katt och katter har inga kläder på sig". När Ola förklarade för honom att katter har päls och att det är precis som Felix kläder så blev han nöjd och tog på sig igen. Ja, han är helt otrolig med det där med att vara hund och katt. Han springer runt på alla fyra och springer efter bollar. Det blev inte bättre när han hamnade i kattgruppen på dagis heller.

Idag var det dags för Nellys babysim och hon höll humöret uppe under hela lektionen. Hon är som Felix och visar inte så mycket utan ser mest likgiltig ut. Den enda gången hon började skratta var när jag bubblade med vatten framför näsan på henne. Dagens övning var att börja dyka, men Nelly får vänta med det någon gång till för hon var inte alls mogen för detta. När vi skulle testa om hon var redo så gjorde vi det med en hink med vatten som vi hällde över henne efter att ha sagt "Åh, dyk!". Hon reagerade inte alls på kommandot och det bör hon göra innan man trycker ner henne under vattenytan. Det hon var mest intresserad av under lektionen var att tugga på sin hand.

När det var läggdags för Felix var det som vanligt dags att städa upp efter dagens aktiviteter. Felix har en tendens till att dra ner allt från sängen till golvet och sedan ligga och "bada" i det. Idag hade han dragit ut det ända till hallen på övervåningen samt dragit ut alla sina filmer på golvet. När han kom upp och såg detta blev han helt förstörd för att han tyckte att det var för mycket att städa undan. Någon gång kanske han lär sig att han inte behöver dra ut allting.

1 kommentar:

  1. Åh så jag känner igen det där med städningen vid läggdags. Maija är precis likadan! Drar ut allt under dagen och sen är det jobbigt att städa på kvällen. Well well... En vacker dag kanske hon också lär sig att inte dra ut allt! ;)

    SvaraRadera