14 september 2010

Leon och Alice

Idag har två av mina mammalediga jobbarkompisar varit här och hälsat på med sina barn Leon och Alice. De brydde sig inte så mycket om varandra, men det blir nog bättre när de blir lite äldre.

Nelly, Leon och Alice

Felix brukar vara ute på utflykt med sin grupp på dagis på tisdagar och på grund av det extremt dåliga vädret i morse så bestämde de sig för att åka hem till fröken Camilla. Anledningen till att de åkte hem till henne var för att hon har två katter. Felix var stormförtjust och lusten att ha en egen katt har blivit påmind. Felix berättade att det var en hanne som hette Alfons och en hona som hette Tessie. Alfons hade tydligen varit så busig och klättrat på spisen och nosat på kaffebryggaren. Felix hade tydligen sagt till katten att han inte fick göra så. Det är bra att han håller reda på alla andra och inte sig själv.

Felix gungar på dagis med Matilda som publik

På eftermiddagen idag har jag och Felix spelat massa spel. Ett av spelen var Pettson där man ska slå med en tärning och ta ett kort från någon av de tre högarna beroende på hur många prickar tärningen visar. Får man en etta ska man dra ett kort med ett ansikte, en tvåa ska man dra ett kort med "mellankroppen" och en trea så blir det benen och fötterna. Efter man har dragit så att alla kort har tagit slut ska man se vem som kan pussla ihop flest figurer av de kort man fått. Felix kunde få hela fyra kompletta figurer, men jag kunde bara få en. Det är nyttigt för Felix att spela lite spel så att han får lära sig att vänta på sin tur och det går bättre och bättre.


Medan jag lagade mat låg Nelly i sitt babygym och jag lade henne på sida och helt plötsligt låg hon på mage. Det är ett steg i rätt riktning. Felix passade på att måla i sin målarbok och det är första gången han färglägger ett motiv med olika färger utefter vilket motiv det är. Bra jobbat Felix! Synd bara att så många av kritorna har försvunnit. Vi får nog köpa lite fler kritor i morgon.



Idag kom Felix fina dress från Me&I som han valde helt själv. Jag är nöjd över hans val.

1 kommentar: