28 september 2010

Skorv

I morse när Felix vaknade ville han springa ner till farmor med en gång. Jag försökte få honom att vara kvar där uppe eftersom farmor fortfarande låg och sov, men han ville smyga ner och titta lite sa han. Han smög sakta ner för trappan, men vågade bara gå ner halvvägs eftersom det var lite för mörkt där nere. Det räddade farmor ifrån att bli väckt. När farmor vaknade berättade Felix stolt över att han hade smugit och viskat för att inte väcka henne. Han är omtänksam vår lille Felix.

Det var inte med självklarhet som Felix åkte till dagis idag. Jag tyckte att han skulle åka eftersom de hade utflykt idag, men självklart var det inte roligt att åka när farmor var här. Han hade tydligen varit helt uppe i varv hela dagen på dagis och även igår och dagispersonalen trodde att det berodde på att han är så glad över att farmor är här. På utflykten hade de varit vid något berg och klättrat och tydligen hade Felix knuffat sig fram och inte alls tagit hänsyn till någon turordning.

På utflykten hade Felix fått två taggar i fingret och blivit jätteledsen. När de försökte ta ut dem så fick de inte röra honom. De fick vänta tills de kom till dagis och då hade han sagt att de bara fick ta ut dem om de hade en pincett (vilket Ola använde när Felix fick en tagg på kräftskivan). När de tog fram den hade det gått hur bra som helst.

När vi kom och hämtade Felix idag fick vi se Kattgruppens hörna. De hade hängt upp svar som barnen hade gett när personalen intervjuat dem om katter. Felix var den enda i gruppen som visste hur många ben en katt har utan att tveka. En kille hade svarat att den har sju ben.



Lilla Nelly har börjat få mer skorv på huvudet än vad hon har haft tidigare så idag köpte jag salvan Borago som ska få skorvet att försvinna. Det ska behandlas med tre strykningar per dag i drygt en vecka. Ska bli intressant att se om det hjälper, men jag vet att det har funkat på andra barn.


På eftermiddagen idag har Felix lekt med farmor hela tiden. De har läst böcker, spelat spel, kollat på farmors Zoo på Facebook och gosat i fåtöljen. Just nu har både jag och Ola degraderats för nu är det bara farmor som ska läsa godnattsaga m.m.



Ett tag under eftermiddagen ville Felix vara där jag var och då "hjälpte" han mig i köket genom att diska. Det blev lite golv och luckor som blev tvättade också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar