20 september 2010

Vaccination

Idag hade Felix studiedag från dagis och det kändes rätt skönt att slippa passa dagistider. Vi hade ändå tider att passa och det var ett besök på BVC klockan halv tio där Nelly skulle vägas, mätas och ta vaccin. Det var två sprutor idag en för äkta krupp, polio mfl. och en för öron- och lunginflammation. Barnmorskan varnade för att den sista sprutan skulle svida väldigt mycket och att barnet skulle bli ledset i någon minut. Nelly skrek till lite, men sedan fortsatte hon bara snutta på sin napp. Barnmorskan tittade förundrat på sprutan för att kolla så att innehållet hade åkt in. Hon är duktig vår lilla tjej. Nelly är nu 60 cm lång och väger 6030 gram. Hennes viktkurva har börjat plana ut, men det såg bra ut och hon följer normalkurvan.


Efter BVC-besöket fick vi för oss att åka och hälsa på mormor och morfar. Det blev att vi stannade där i flera timmar. Vi började med lite mellanmål och avslutade med pannkakslunch, till Felix förtjusning. Felix och morfar underhöll varandra med sagoläsning och tv-tittande. Vi tjejer satt i köket och umgicks.


 

När Ola kom hem idag fick han fortsätta att läsa "Lady och Lufsen" vilken morfar inte hann läsa färdigt innan vi åkte därifrån. Det är mysigt för barnen att hinna umgås lite med pappa Ola innan det är läggdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar