14 oktober 2010

Bamse

Nelly fick vara hemma med pappa Ola idag på förmiddagen medan Felix var på dagis och jag på jobbet. Hon verkade ha haft det roligt eftersom hon fick sitta i hoppgungan som hon fått låna av Oscar. Hon blir helt galen när hon hamnar där och strålar av lycka.


Idag hade Felix varit busig på dagis och sprungit ut med bara t-shirt på sig. När hans gamla fröken Maj-Lis hade sagt till honom att han skulle in och ta på sig hade han förklarat att han gärna ville sola armarna. Ja, tala om att han är lite sent ute.

När vi kom hem satt vi och läste Felix första Bamse-tidning som kom på posten idag. Nu har jag försökt att lära honom att man börjar med bilden längst upp i vänster hörn och läser varje ruta i tur och ordning. Han brukar nämligen sitta och kommentera de sista rutorna på uppslaget, men efter att jag förklarat följde han med väldigt bra.


Felix hittade sin ficklampa i eftermiddag och då helt plötsligt ville han att det skulle bli mörkt. Han gick och frågade flera gånger om det blir mörkt snart för han ville gå ut och lysa med ficklampan. När han såg att mörkret hade kommit blev han så ivrig så han sprang ut utan att ta på sig ytterkläder, men Ola fick ropa in honom igen. Ola och Felix gick ut tillsammans och utforskade mörkret och Felix blev lycklig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar