22 oktober 2010

Berguv

Igår när Felix åt kvällsmat så kommenterade jag hans yoghurtpaket och sa att det var en uggla som satt där i trädet. "Men mamma det är en berguv. Det ser du på hornen (tofsarna)", svarade Felix. Där ligger man i lä, men berguv är ju faktiskt en uggla.


Problemet med Felix och Edgar på dagis verkar ha löst sig till viss del. Tydligen har de börjat krama varandra vissa dagar när de träffas på morgonen och idag så började de att leka med en gång. De gick och satte sig på barnkontoret och började rita. Kul att se att fröknarnas kämpande har börjat ge resultat.

När jag och Nelly kom och hämtade Felix på dagis idag låg han i sin dubbelvagn och sov middag. Det ser för roligt ut när han ligger där helt dubbelvikt för att få plats. Det tog ett bra tag innan det gick att få med sig Felix hem. Han sprang in i lekhallen och vägrade att följa och sa att han inte tycker om mig, men sedan ångrade han sig och då ville han följa med hem och han tyckte om mig igen.


Bagaren Felix har nu även fått baka på dagis. De bakade chokladmuffins och Felix hade briljerat i köket. Barnen tyckte att muffinsarna såg ut som bajs. Oväntat att barn i treårsåldern associerar till bajs. Felix hade med sig tre muffins hem, en till Felix, en till mamma och en till pappa. Jag och Felix fikade på våra till mellanmål när vi kommit hem från dagis.



Idag kom äntligen Felix ståbräda till vagnen. Vi har väntat i en månad nu och den kom väldigt lägligt eftersom Felix fick prova på Amandas bräda igår och tyckte att det var roligt att åka på den.

På kvällen innan kvällsyoghurten ville Felix kolla på en av sina Mamma Mu-filmer och tydligen var det spännande ett tag för Felix satt helt förstelnad i soffan när Kråkan smög runt på filmen. För inte så längesedan så vågade han inte titta på den, men nu var han inte rädd längre berättade han innan han började att titta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar