10 oktober 2010

Ordning och reda

Ända sedan Felix var liten bebis har han verkligen avskytt dammsugaren. När han var bebis skrek han för att han var rädd och nu blir han irriterad eftersom han inte hör tv:n eller att den stör honom när han leker. Han brukar stänga in sig i sitt rum så att han slipper lyssna på eländet. Idag löste han det på ett annat sätt, genom att ta på sig Olas trådlösa hörlurar. Det verkade funka bra för han ville till och med hjälpa till.


Annars verkar Felix gilla ordning och reda för ikväll när jag skulle gå upp och natta Felix tittade han i sitt nystädade rum som jag hade gjort i ordning under dagen och sa: "Vad fint det är mamma. Jag känner knappt igen stället. Jag gillar när det inte är stökigt". Det är ett bra tecken att han har lärt sig att tycka om när det inte är stökigt.

Vi har gjort framsteg med matningen av Nelly. Idag blandade vi hälften bröstmjölk och hälften ersättning och då tog hon det efter ett tag och sög i sig det. Mängdmässigt var det inte mycket, bara 40 ml, men för oss var det ett stort steg. Vi försökte sedan göra en blandning med mindre bröstmjölk i, men det vägrade hon. Sedan på kvällen tog det en halvtimme innan hon ens villle ha 50/50-blandningen. Nu är det bara till att pumpa så att det finns tillräckligt så att jag kan jobba på tisdag.

På babysimmet idag var Nelly fortfarande inte redo för att dyka eftersom hon inte reagerade på befallningen, men blundade chockartat när vattnet kom över henne. Instruktören tyckte att vi skulle vänta tills hon såg mer mogen ut. Vi som tyckte att hon reagerade så bra här hemma, men vi får öva ändå mer. Idag fick de också prova att vara i en balansring (badring) och simma runt. Nelly ville inte ligga med benen bakåt utan ville ha dem under sig så hon höll på att ramla ur hela tiden. Felix var snäll och kastade leksaker till henne från kanten som hon kunde simma till och då åkte benen bakåt. Han är smart han den lille Felix.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar