12 oktober 2010

Björnen sover

Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss gick vi som vanligt in och skulle titta till Felix. Då låg han och sov på golvet under sitt lilla bord. Han hade gjort det bekvämt med sin fäll och sina stora kuddar. Han låg där så totalt avslappnad och såg ut att njuta. Tydligen hade han sagt till Ola tidigare på kvällen att han inte ville ligga i sin säng utan på golvet och då hade Ola svarat att han fick ligga var som helst bara det var i sitt rum. Han trivs tydligen med att sova på golvet.


Nu är det dags för pappa Ola att vara lite föräldraledig och det var spännande att se om Nelly skulle ta flaskan eller inte. Som tur var gick det jättebra! Det hade tydligen inte varit några problem efter att ha gett henne lite "smakportioner" av ersättning på tesked några gånger innan flaskan kom fram. Hon hade tagit och slurpat i sig hela flaskan som hade 2 dl i sig. Hon hade sedan somnat av ren utmattning.

Nyvakna barn som trivs med att vara hemma med pappa

Tada!

Supermätt Nelly i bumbostolen

När Felix kom till dagis idag kom hans "ärkefiende" Edgar och mötte honom med en kram, vilken han besvarade. Det var ett stort steg. Under dagen idag hade de som vanligt varit på sin tisdagsutflykt. När jag
frågade Felix hur det hade varit på uflykten svarade han att han hade haft lite problem. När jag undrade vilka problem så sa han att han hade haft skyltproblem. Det visade sig att fröken Ulrica hade gått förbi en skylt utan att läsa den. Felix hade då blivit nyfiken vad det stod på den eftersom vi alltid stannar och läser på skyltar som vi går förbi. På vägen hem hade de läst på skylten och då hade det stått något om maskiner. Nu har fröken Ulrica lärt sig att nästa gång de går förbi en skylt med text måste hon läsa för Felix vad som står på den.

På utflykten hade de lekt "Björnen Sover", men Felix ville inte vara med för han var rädd för Ulrica som var björnen. Han tyckte att det var läskigt så han ville bara titta på och det hade varit helt okej. Efter ett tag hade han vågat att vara med och tyckte att det var roligt. Han är lite harig ibland Felix.

Idag ville Felix återigen spela datorspelet Kalle Kunskap Förskola. Det var ett tag sedan sist så det var nog extra kul för honom nu. Han har gjort framsteg för det var ett av spelen som han inte har fixat innan som han löste galant nu. Det handlar om att det står en siffra på en raket och lika många figurer som siffran visar ska man flytta över till raketen och sedan kan den flyga iväg. Felix såg så stolt ut när raketen startade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar