31 oktober 2010

Kast med litet marsvin

I morse var pappa Ola ute och sprang och tog med sig Felix i sulkyn så att han skulle få lite frisk luft. Felix tyckte att det var roligt att få åka så fort. När vi satte oss i bilen lite senare ville han åka fort med den också. Han brukar inte tycka om när det går för fort, men tydligen har han börjat tycka att det är lite spännande.


Idag var vi och hälsade på familjen Åkermark. De har ökat ut familjen med två marsvin Max och Pax. Felix som älskar djur ville så klart klappa dem. Han fick instruktion hur han skulle lyfta upp dem så det gjorde han
självklart efter en stund. Jag missade att han gjorde detta så det var med panik jag såg hur han kastade in Max i buren. Jag såg bara ett marsvin komma flygande in i burkanten. Som tur var gick det bra och Felix såg lite rädd ut när jag skrek lite skärrat. Han är inte van vid att leka med djur utan tror att det funkar som det gör med hans gosedjur där hemma, så idag har han lärt sig något nytt.



Större delen av tiden hos Åkermark var Felix med stora tjejen Tilde och pysslade. Tilde visade Felix hur man skrev bokstäver och läste för honom. Han blev så imponerad över att hon kunde allt detta.


Felix slog i pannan på dörren till barnens sovrum. Han kom då upp till oss med en Hello Kitty-plåsterförpackning. Han valde ett plåster som jag skulle sätta på pannan och när jag hade satt dit det så gjorde det inte ont längre. Det är skönt att det är så effektivt med plåster.


Efter besöket hos Åkermark var det dags för Nelly att åka till babysimmet. Tjejernas omklädningsrum var under renovering så gymnastiksalen var öppen så man kunde byta om där om man ville. Felix var glad över detta för han kunde leka där under hela simlektionen. Idag gjorde Nelly framsteg i dykningen genom att Ola bytte grepp på henne under vattnet så att hon fick hålla sig fast i Olas händer på väg upp ur vattnet. Hon var så duktig så!

I kväll var Anders och Anna-Karin här hemma och hälsade på och Felix blev helt överlycklig att det skulle komma folk hit som kunde leka kurragömma med honom. Felix sa till Anders att han hade drömt om honom i natt och då var Anders ett äpple som Ola hade ätit upp. Ja, undra hur man ska tyda den drömmen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar