19 december 2010

Helg med farmor och farfar

I lördags morse åkte jag och Ola till Kosta Spa Hotell för att vila upp oss en dag utan barnen. Felix och Nelly stannade kvar hos farmor och farfar.

De hade det så bra där och hade busat hela helgen. Kim hade fixat en tunn skumgummimadrass som hon hade lagt på golvet så att Nelly kunde ligga och leka på den. Det var uppskattat. Felix tyckte också att den var rolig för han kunde slå kullerbyttor på den.Oj, vilken söt tjej!
I lördags var Felix och farfar ute och skulle åka pulka i en pulkabacke som Felix har åkt i innan. Pulkafärden gick inte så bra för det var för mycket snö så det gick inte att komma fram. Felix fick gunga och göra andra lekar i snön istället.Det verkade som att han hade tröttnat på snön efter den uteleken för idag hade de inte lyckats få med honom ut. Felix ville hellre vara inne och leka med farmor. De hade byggt hus av en massa böcker och djuren skulle bo där i husen.


Kim och Felix hade pysslat lite också. De hade gjort en nedräkning till julafton. Felix ska dra bort en flärp för varje dag så att han ser hur långt det är kvar till julafton.


I lördags hade Nelly somnat redan klockan fem på eftermiddagen och de hade fått väcka henne vid tio för att ge henne mat och sedan hade hon sovit till klockan sju på morgonen. Felix hade också sovit länge och det var nog för att han inte somnade förrän vid halv ett natten till lördagen. Det är bortkastat med tid att sova när man är hos farmor och farfar eftersom det är roligare att leka med deras leksaker.

Under helgen åt Nelly spaghetti och köttfärssås för första gången. Hon hade inte tyckt att det var så gott, men hade ändå velat ha mer. Det var nog lite spännande, men sedan var det gott att få sin gamla hederliga ersättning igen.När vi kom och hämtade barnen idag så satt Felix i farmor Kims knä i hallen och gallskrek. Han ville inte att vi skulle komma för han ville inte åka hem. Nelly såg ut att bli glad att vi kom i alla fall. Det är bra att Felix trivs så bra där, men som tur var fick vi med honom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar