21 december 2010

Julgran

I morse var Felix på dagis en stund även fast han har jullov. Anledningen var att de hade juldans och julklappsutdelning. Tydligen så kom det en tomte åkande på en pulka nerför barnens pulkabacke. I pulkan hade tomten julklappar till barnen. Alla barnen fick varsin liten påse med russin, skumtomtar och pepparkakor. Avdelningen Snöflingan, där Felix går, fick också julklappar och det var bland annat pussel. Enligt Felix så var alla dessa julklappar till honom.

Idag hoppade Nelly fram sina första krypsteg. Hon sliter verkligen för att komma framåt, men hon halkar iväg med benen. Nu har hon lyckats få till det genom att ta sats och hoppa med båda benen framåt.


Julgranen står äntligen med all sin prakt i vårt vardagsrum. Idag när Ola kom hem från jobbet började vi att klä granen till Felix lycka. Felix var duktig på att sätta upp julgranskulor, men ibland ramlade de ner igen. Vi spelade julmusik medan vi klädde granen och när Felix hörde någon låt som han kände igen blev han helt till sig och diggade som bara den.



När granen var klädd fick Felix äntligen dela ut sina nu-paket. Han lade ner dem i säcken och klädde ut sig till tomte. När han hade delat ut paketen fick vi inte öppna dem själva utan Felix ville gärna göra det själv. Det var så många fina paket. Ett av paketen innehölll pepparkaksformer i lera som vi skulle hänga i julgranen. Det andra innehöll ett fint armband som låg i en fin ask och i ett annat paket var det en katt i lera som Felix hade gjort. När vi frågade om Felix hade gjort katten själv svarade han att han hade gjort det. När vi dubbelkollade med honom om han verkligen inte hade fått lite hjälp erkände han att fröken Annika hade hjälpt honom lite. Frågan är hur mycket hon hade hjälpt till egentligen.







Granen hade släpat med sig en hyresgäst in i huset. På väggen vid granen satt en nyckelpiga. Felix var väldigt nyfiken på den och tog hand om den och lade den i sin insektsburk som han har på sitt rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar