24 december 2010

Tomten kommer

Vi vaknade av att vi hörde Felix springa upp till sin julstrumpa som hängde på dörrhandtaget till sitt rum. Han plockade ner strumpan och sprang och satte sig och hoade på sin säng så att vi skulle komma dit och titta. Det var en lycklig Felix som satt där och konstaterade att tomten hade varit där medan han sov. Han hade lämnat en film om Nicke Nyfiken som firar jul och en liten plastkatt. Felix frågade oss om tomten kommer när man sover och när vi svarade honom att han gjorde det, så började Felix att sova räv.


På morgonen fick Felix sitta framför tv:n och kolla på sin nya film med en skinkmacka, men skinkan tyckte han inte om eftersom det var senap på. Det var oväntat att han gillade vörtbröd, men det slank ner med god aptit.

Under hela förmiddagen fylldes strumpan på med bland annat katthalsband (till sina gosedjurskatter), massa olika plastdjur och ett loppspel. Han vågade inte gå upp och titta i strumpan själv utan jag eller Ola var tvungna att följa med och gå först.

Stackars Felix tyckte att julafton var lite långtråkig lite då och då eftersom vi höll på att greja där hemma hela fömiddagen inför julkalaset. Felix ville att vi skulle leka med honom istället. Till slut fick jag honom att roa sig med att ha picknick på golvet bredvid mig. Det tyckte han var mysigt en stund i alla fall.


När Kalle började vid klockan tre kom våra gäster och det var morbror Mikael med familj och mormor och morfar. Felix blev helt uppspelt när de kom och det var svårt att få honom att sitta still. Det var bara när det var något spännande på Kalle som han satt som ett ljus. Efter ett tag blev både Felix och kusin Hanna rastlösa och började undra när tomten skulle komma.


Vid halv fem såg morfar spår i snön av något som såg ut att vara tomten. Både Felix och Hanna blev helt till sig och ställde sig i fåtöljen i vardagsrummet för att kunna stå och titta efter tomten. Hanna såg honom men inte Felix.


När tomten knackade på dörren sprang Felix fram till en början, men vände snabbt och gick och lade sig under Nellys hoppgunga. Tomten kom in i vardagsrummet och då kröp Felix fram och ville gärna komma fram och ta allas paket som tomten delade ut.


Felix fick massa fina paket bland annat bilbana, Eye-Pet spel, kläder, bil, dragspel och pussel. Nelly hann bara ta emot paketen från tomten utan vidare reaktion, men somnade innan vi öppnade dem. Hon fick kläder och en hund som man får trycka på så pratar den.


Nelly hade rekord i vakentid idag och det var 5,5 timme. Hon var jättetrött när hon väl somnade. Felix var vaken ända till klockan elva då besöket åkte hem. Han sprang upp till sin säng med en gång och halvsomnade, men jag var tvungen att väcka honom så att han kunde gå på toaletten innan han somnade. Det var inte populärt för Felix vaknade till liv och var inte på gott humör. Han var så ledsen och ville ingenting, men när jag började hitta på en saga som jag låg och berättade för honom så somnade han på en minut.



Hanna och Felix mös i Felix soffa på sentimmarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar