27 februari 2011

Busmacka

I lördags var det dags för Felix att gå på gymnastik igen och allt hade gått bra den första halvan, men när det hade blivit dags för en bollek och Felix fick massa bollar på sig sprang han ut till Ola i omklädningsrummet. Han ville inte vara med mer utan bara sitta och dricka ur sin vattenflaska. När det var dags för fruktstund blev Felix besviken över att det var en banan i lådan och inte äppelbitar, så det blev inte ens en frukt för Felix  När gymnastikledaren hade frågat Felix vad som var roligast på gymnastiken svarade han att inget var roligt. Nästa vecka blir det ingen gymnastik för Felix del eftersom vi åker från Sälen då, vilket kanske bara är bra.

När Felix kom hem sprang han runt och hade gymnastik här hemma istället. Det var framför allt ballonglek som stod på schemat. Tänk att en liten ballong kan roa så länge. Felix fick dock ett problem under leken och det var att ballongen fastnade uppe i taklampan. Som tur var kunde pappa Ola lyfta upp Felix så att han fick tag på ballongen igen.Till mellanmål igår fick Felix en nypåhittad macka av pappa och den har fått namnet "Busmackan". Det är en macka som har lite av varje på sig, mjukost, kaviar, hårdost, räkost och skinkost. Den här mackan blev populär hos Felix.


Idag var det simning som gällde för båda barnen. Nelly fick idag stå upp vid bassängkanten och "hoppa" ner i vattnet. Hon blundade så fint när hon dök ner under vattenytan. En kille som inte ville vara under vattenytan var Felix. Han vågade knappt hoppa ner för kanten eftersom han var rädd att hamna under vattnet med huvudet. Vid ett tillfälle hamnade han för mycket under vattnet och då blev han jättearg på pappa Ola så han gick ifrån bassängen en liten stund. Till slut vågade han hoppa igen och den här gången hamnade huvudet ovanför vattenytan. När vi frågade Felix varför han inte ville vara med huvudet under vattnet svarade han; "Jag är rädd om min kropp. Jag får ont i magen när jag är under vattnet som fiskarna." Ja, det är bara att ta det i hans egen takt och vänta och se om han vill dyka en vacker dag.


Nelly har kommit på hur hon ska trycka på sin nalle för att den ska säga olika saker. Hon blir lika glad varje gång som den börjar låta när hon trycker på nosen eller handen.

Ikväll blev Felix besviken över att han inte fick bokstavskex till kvällsmat. Det slutade med att Felix skulle flytta och ta med sig alla sina leksaker, till och med sängen. När jag frågade vart han skulle flytta svarade han att han inte skulle flytta till någon. När han kom på att han skulle bli ensam ångrade han sig och kom på en annan lösning och det var att pappa flyttar istället. Som tur var gick även detta över och vi fick vara en hel familj igen.

Det tog ett bra tag för Felix att somna ikväll och han verkade ha legat och funderat en hel del. När jag kom upp till honom vid ett av anropen sa Felix; "Linnéa på dagis pussade på mig istället för på Edgar en annan dag. Jag tyckte inte om det. Jag tycker inte om när stora flickor pussar mig, bara små. Matilda brukar pussa mig och det tycker jag är mysigt!"

1 kommentar:

  1. Heja Felix! Rätt som det är släpper vattenrädslan och då kommer ha vara mer under än över ytan. Har ju en likadan varelse hemma som genomgått precis samma vattenångest och nu är den som bortblåst. :)

    SvaraRadera