5 februari 2011

Skattjakt

Idag var det dags för Felix att ha gymnastik igen. Vi dubbelkollade med honom flera gånger att han verkligen vill gå, eftersom han inte är med på alla övningar. Han ville fortsätta och han lovade oss att lyssna på fröknarna. Han hade till och med informerat dem under gymnastiken att han hade lovat sin pappa att lyssna på dem. De berättade för Ola att han inte hade sprungit runt på egen hand så mycket som vanligt så det var ett gott betyg till Felix. Vi sa till honom att han skulle få en överraskning eftersom han hade varit så duktig och det såg han fram emot.

Vi åkte till Göteborg en stund under eftermiddagen för att köpa en massa kläder, främst till Felix som har blivit så lång. Nu är det dags att byta ut storlek 104 och övergå till 110. Lunch åt vi på Burger King och eftersom det var lördag firade vi även med en glass. När Ola frågade Felix om glassen var en bra överraskning för att han hade lyssnat på gymnastiken, svarade Felix omedelbart; "NÄH! Jag vill ha en överraskning hemma." Det var tur att Ola bara skämtade med honom. Nelly fick även hon provsmaka lite mjukglass och det var hon mycket nöjd med. I början rynkade hon lite på näsan, men när hon förstod att det var gott blev hon helt ivrig och gapade och hoppade för att hon ville ha mer.När vi var på Maxi och handlade fick Nelly sitta själv i kundvagnen för första gången. Det gick bra, men man ska inte lämna henne där själv för helt plötsligt satt hon med båda benen åt sidan. Felix körde runt en del med henne och det tyckte hon var roligt.


Väl hemma igen fick Nelly sova middag ute och det uppskattar hon. Under tiden var Felix ute och cyklade på sin balanscykel med sällskap av pappa Ola. När alla hade kommit in igen fick Felix gå på skattjakt efter sin överraskning. Jag frågade honom först vad det är han tycker om att dricka och då svarade han helt rätt Obo'y. Ledtråd två var vilka saker han tar fram när han ska göra Obo'y. Det första stället han gick till var besticklådan och då trodde han att han skulle få en liten gaffel, med det var fel skatt. När han skulle leta där Obo'y-paketet stod så fanns överraskningen där. Det var två små hundar, som han brukar titta på när vi är på Maxi. Han blev glad och lekte med dem i en minut, sedan var det något annat som var roligare.
I morgon ska vi ha lite kalas här hemma så Felix och jag bakade lite tårta. Felix fick hälla i ingredienserna som jag hade mätt upp och ibland var han lite väl snabb att hälla i, men det löste sig ändå. Felix lekte med äggen så att ett åkte ner i golvet och gick sönder. Felix blev förfärad och frågade mig om vi inte kunde göra någon tårta nu. Det var tur att jag hade köpt lite extra ägg.


Ola blev lite trött på Nelly ett tag när hon bara satt och lät hela tiden så han gick och hämtade alla hennes leksaker som hon har här nere och lade på hennes matstol. Hon fick att göra ett tag och höll faktiskt tyst efter det.

1 kommentar:

  1. Haha! Jag skrattar så jag nästan gråter! :)
    Ola vs. Nelly 1-0
    Go Ola!

    Det ska jag också prova nästa gång Clara sitter i sin stol och gapar i trestrukna C. ;)

    SvaraRadera