14 februari 2011

Hjärtan

Efter det att vi hade lämnat Felix på dagis åkte jag och Nelly på 8-månaderskontroll på BVC. I vanliga fall när bebisar är i Nellys ålder börjar viktkurvan att stagnera, men inte Nellys. Den gick uppåt och hon nådde en vikt på 9670 gram och en längd på 70,5 cm. Hon är så fin vår lilla tjej. När vi var på undersökningen frågade BVC-sköterskan om vi hade märkt någon förändring på Nelly och det har vi ju, främst vad gäller sömnen.Tydligen befinner sig Nelly i sin sjätte utvecklingsfas då hon har börjat att inse att hon är en egen individ som inte hänger ihop med sina föräldrar. Det är därför som hon vaknar så mycket om nätterna, eftersom hon vill veta att vi är där hos henne. Sjuksköterskan gav oss råd att ge henne mycket närhet när hon vill ha det.


Idag är det Alla Hjärtans Dag och det har vi firat här hemma. Innan vi hämtade Felix från dagis var jag och Nelly på Lekia och köpte varsin leksak till Felix och Nelly, som de skulle få i present. Felix ville inte bara få presenten utan han ville att jag skulle gömma den så att han fick gå på skattjakt. Jag fick springa in och gömma den i duschen och det tog inte lång tid för honom att hitta den. Han blev glad för inne i paketet var det en hundbur med tillbehör och det är något som Felix verkligen har längtat efter så den lekte han med stora delar under eftermiddagen och kvällen. Han har nu ställt den så att den ska packas med till farmor och farfar dit vi åker i morgon.



Lilla Nelly fick en liten telefon där man kan spela in meddelanden bland annat så jag spelade in en liten slinga som låter när man trycker på en av knapparna. Det verkar som att Felix tyckte att den var mest underhållande, men Nelly förstår nog snart vad som händer när hon trycker på knapparna.


När vi hade öppnat presenterna så fikade vi och öppnade kort som vi hade fått på posten idag. Barnen fick kort från mormor, morfar, farmor och farfar. Farmor och farfar hade skickat med fyra ballonger som blev populära. Felix lekte med en av ballongerna framför Nelly så att hon kiknade av skratt.


Det var inte bara hundburen som Felix packade till vår resa, utan också lite leksaker i sin egna resväska. Felix packade bland annat ner två bollar och med dem skulle han spela match med farmor och farfar. Den röda med farmor och den svart/vita med farfar. Nu såg jag att han hade packat ur dem igen så han har nog fått andra planer.


Nelly ville gärna åka med i Felix resväska.
När pappa Ola kom hem så åt vi middag och jag tände ljus och tog fram vin. När Felix fick syn på bordet sa han, "Mmmm, vilken myskväll". Felix åt ganska bra, men mest av allt åt han fetaost, som han verkligen gillar.


I kväll monterade Ola en ny barnstol till Felix så att han numera sitter framåtvänd. Det ska bli skönt för honom att få plats med benen ordentligt. När han hade fått syn på stolen utbrast han; "Jag älskar den!" Det var tur att han tyckte om den och det ska bli intressant att se hur han tycker att det är att åka med den i morgon när vi ska åka så långt. Lilla Nelly ska få överta Felix barnstol och lämna babyskyddet för gott. Hon börjar verkligen bli stor.


Felix upplyste mig idag om att Abbe ville komma till hans kalas. Jag blev förvånad eftersom det är fyra månader kvar tills dess att Felix fyller, men tydligen hade han ändå bjudit in barn till det. Felix berättade att först ville inte Abbe komma, men sedan "väljde" han att han ville komma.

Felix hade gjort pyssel idag på dagis och han hade bland annat färglagt ett hjärta på en pinne. Det här hjärtat gjorde han för att ge till Thilde hade han berättat för fröknarna. Han är en riktigt charmör när han lägger den sidan till.

3 kommentarer:

  1. Vi ska snart byta stol vi med, men än så länge ryms Clara i sin Logico S så hon får "bo" kvar där ett tag till. Vad köpte ni för en framåtvänd stol?

    SvaraRadera
  2. En Maxi Cosi airprotect. Felix tyckte att den var bra att åka i nu när vi åkte tills småland.

    SvaraRadera