16 februari 2011

Snöfotboll

I natt sov Nelly väldigt oroligt, men det är inte så konstigt för hon har aldrig sovit i resesängen tidigare. När hon vaknade till så räckte det med att lägga handen på kinden så lugnade hon ner sig och somnade om. Vid halv sju var det dags för Nelly att gå upp. Storebror Felix vaknade tidigare och gick ner med farfar. Felix sov mellan farmor och farfar, som han brukar göra när vi är här.

Till lunch idag blev det pannkakor och Felix var med farmor Kim och gjorde smeten. Lilla Nelly ville nog också vara med för hon kröp fram till dem och ställde sig och tittade längtande upp på dem.



Efter lunch gick vi en promenad till affären. Felix fick köpa godis till sin lilla plåtask som han fick i julklapp av farmor och farfar. Han glömde nog av godiset sedan när vi kom hem för han åt nog bara en liten godis, sedan var det bra.



På väg hem gick vi förbi blomsteraffären och där gick jag och Felix in så att han fick välja ut en blomma till farmor. Felix ville egentligen köpa med sig en vit blomma igår, men det hann vi inte så han fick köpa en idag istället. Idag valde han en rosa ros och en rosa kruka.


När vi kom hem efter promenaden ville Felix fortsätta vara ute och leka med farmor. Han ville sparka boll så det gjorde de och Felix såg verkligen lycklig ut.


Nelly har blivit stormförtjust i faster Pias gamla dockor som Kim har tvättat i ordning. Kim kom på att dessa dockor kunde vara bra för Nelly eftersom hon gillar att dra folk i håret hela tiden. Nu kan hon sitta och dra i dockornas hår istället.


Redan vid fyra-tiden i eftermiddags höll Felix på att somna i fåtöljen, men det blir aldrig bra när han somnar så sent så han fick hålla sig vaken, men såg så trött ut. Det resulterade i att han inte ville äta någon middag. När Kim gick till honom och ville få honom att äta sa Felix att han inte tyckte om farmor längre. Sedan berättade han för farfar att inte farmor fick komma och hälsa på hos Felix. Detta ångrade han efter en stund och sa då till farmor att han tycker om henne igen.

På kvällen gick Felix upp och badade och Kim var med honom. Kim fick till och med schamponera hans hår utan att han protesterade. Det är intressant att se hur mycket mer han lyssnar på andra än på mig och pappa Ola.


Nelly var jättetrött under hela eftermiddagen och efter middagen skulle hon försöka somna hos farfar, men då ville hon bara vara vaken. Hon hade nog längtat efter farfar som hade varit på jobbet hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar