18 februari 2011

Dunderhonung

På morgonen var det bara jag och barnen som var nere och lekte en stund innan farmor och Pirre kom ner. Felix  och jag läste bok och lekte med andra leksaker och avslutade med memoryspel. Efter memoryspelet så ville inte Felix leka med mig längre eftersom jag sa åt honom att han inte fick vända fler än två kort på en gång. Han gick ut och satte sig och läste en massa böcker i vardagsrummet så länge och han ville inte att jag och Nelly skulle komma in och leka med honom. Som tur var vaknade farmor och kom ner och lekte med honom efter en stund.  

Vi blåste upp en ballong och den kan verkligen roa Felix väldigt länge. Han och farmor satt och kastade ballongen till varandra väldigt länge. Nelly tycker också att det är roligt att se ballongen flyga i luften, men har svårt att hinna fånga ballongen innan Felix har varit där och hämtat upp den.


Under de här dagarna som vi har varit har Felix inte haft ro att sova middag en enda gång även fast han har varit hur trött som helst. Antagligen är det för att han inte vill missa en enda sekund av tiden här.  Han har varit helt likblek i ansiktet och blå under ögonen, men säger ändå att han inte är trött.
I kväll kom pappa Ola med tåget och det gjorde så att Felix blev lite till sig när vi alla var samlade. Han skulle ha uppmärksamhet hela tiden och skulle hoppa från stolar och annat. Pia fick lugnat ner honom lite när hon satt och bläddrade i farmor och farfars gamla fotoalbum. Felix kände igen farmor och farfar, men på en bild av Kim så trodde han att det var Pirre.

Under dagen har Felix sagt lite roliga saker. När han kom ut i köket och skulle få påfyllning på sina stuvade makaroner säger han; ”Mamma, vilken underbar restaurang du har.” Lite senare så låtsades han att han drack dunderhonung (vilket  var mjölk) och när Pirre sa att nu måste du vara stark som har druckit så mycket, svarade han; ”Du ska inte tro att jag har druckit allt.” Sedan förklarade han för Pirre att om hon dricker dunderhonung  kommer hon ha ont i magen i tre dagar (vilket vargen brukar få när han har provsmakat dunderhonung).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar