2 januari 2011

90-åringen

I morse stod pappa Ola och gjorde mat till Nelly. Han gjorde storkok av köttpuré och fiskpaté. Det som Nelly fick smaka på idag var köttpuré med mosad potatis. Till en början tyckte hon inte att det var gott, men när vi blandade ut med lite mer potatis smakade det mumma. Anledningen till att hon började tycka att det var gott kan ha varit att Ola tog fel potatismos och tog vårt potatismos istället för hennes mosade potatis. Hon smaskade som bara den, men även efter det att det potatismoset tog slut tyckte hon att det var gott så det var nog bra att det misstaget gjordes och att hon vande sig vid köttsmaken.


Nelly är nästan på gott humör hela tiden, men ibland kan hon få till härliga höga skratt och jag kom idag på att när man säger ordet apa så skrattar hon jättemycket. Jag vet inte vad det är som gör att just det ordet blir så roligt, men något måste det vara.

I eftermiddags var vi och firade gammelfarmor som har fyllt 90 år. Felix hade med sig sin ryggsäck med böcker som han och kusinerna satt och läste i en stund. Den övriga tiden var de ganska rastlösa och hade långtråkigt. Det var gott att dricka saft i alla fall tyckte alla barnen.

Nelly sitter bra i morbror Mikaels knä.


Bokcirkel

Gammelfarmor Astrid och lilla Nelly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar