7 januari 2011

Spjälsäng

Idag har Nelly mått lite bättre. Hon har bara haft lite förhöjning under dagen så förhoppningsvis är febern borta helt i morgon. Snoret rinner på henne fortfarande och hon gillar inte alls när man kommer med nässugen och ska försöka råda bot på nästäppan.


I förmiddags monterade vi äntligen ihop Nellys spjälsäng. Till en början undrade hon nog vad hon skulle göra i den. Hon kröp runt på den "stora" ytan och utforskade den ett bra tag innan hon insåg att hon skulle sova där. Hon sov gott på mage i ungefär en halvtimme då hon vaknade upp och var helt grön under näsan av snor. Stackaren var nästintill otröstlig.



Vad har Felix gjort idag då? Han sa att han kände sig ensam och ville leka med kusin Hanna. De skulle leka katt och mus, men inte äta upp varandra på riktigt. Felix verkar tycka att det börjar bli långtråkigt här hemma så det är bra att dagis börjar på måndag.

Pappa Ola och Felix pysslade med en annan byggsats som Felix fick i julklapp. Den här gången var det en bil i trä. Felix tyckte att det var roligt ett tag, men tröttnade innan den var färdig så Ola fick färdigställa den. I morgon är det dags för målning och sätta på klistermärken som var med i paketet.



Nellys aptit har kommit igång lite mer idag. Hon åt till och med kalops, men det tog stopp efter ungefär en deciliter. När det var dags för gröt var hon så hungrig så man hann knappt ta ner skeden för att hämta mer gröt förrän hon gapade stort efter mer.


Lilla Nelly var ute och kröp runt lite idag. Det verkar som att hon har tröttnat på att vara still nu efter de här två dagarna i vila. Problemet var att hon ville in till toaletten där Felix var, men en tröskel var i vägen. Hon stönade och stånkade men kom inte upp helt ändå. Efter ett tag fick jag hjälpa henne så att hon inte skulle trötta ut sig totalt.

1 kommentar:

  1. Stackars lilla pumlan! Clara var likadan under jul. Snorig, hostig och lite feber. Inte lätt men de är tappra de små liven.

    SvaraRadera