15 januari 2011

Morotsnäsa

Idag var det dags för Felix att börja på gympan igen. Han hade inte velat vara med i början eftersom han inte kände igen alla barnen, men det var i princip samma barn som var med förra terminen. Ola fick sitta med honom och titta på när de andra barnen började med övningarna, men efter ett tag ville han vara med och var med hela passet.

När de kom hem från gympan ville Felix vara ute och leka i snön. Han gick ner till grannen och var med när han skottade snö. De byggde också en snögubbe så Felix kom upp till mig och knackade på dörren för att be om en morot till snögubbens näsa. Det var inte så länge som moroten fick sitta som näsa för när jag tittade ut så gick Felix och åt på moroten istället.

I eftermiddags ville Felix återigen kolla på Alvin och Gänget 2, vilket han gör varje dag numera. Han satt med hörlurar på sig. När filmen var slut satt han och lyssnade på musiken som spelas vid menybilden. Det verkade som att det var sövande för bara efter en liten stund hade han somnat. Han verkar gilla att somna i fåtöljen.


Igår kom det ett bokpaket till Felix som innehöll den nya Alfons-boken Styrkekramar och ett kortspel med Alfons. Vi spelade det kortspelet idag och det gick ganska bra för Felix att lära sig reglerna, men efter ett tag när vi nästan var färdiga spårade han ur lite och ville inte spela mer eftersom jag sa till honom hur han skulle göra. Efter ett tag lyckades jag få med honom i spelet igen och det slutade med att Felix vann!


Sagostund med barnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar