3 januari 2011

Murare

I morse efter att vi ätit frukost var det dags för att klä av granen. Felix var så duktig på att sortera alla kulor, så nu är det ordning och reda till nästa jul.

Felix ville så gärna bygga en koja idag. Han släpade fram sina små stolar och bad mig hjälpa honom att lägga en filt över stolarna. Han kom släpande med sitt täcke, kudde och "ninis" och sedan var det dags för mys. Han såg verkligen ut att trivas där inne och låg där en bra stund och njöt.



Felix fick en byggsats till ett hus i julklapp som man skulle mura upp. Vi tog tag i detta i eftermiddags. Först skulle man blanda murbruket och sedan var det "bara" att följa instruktionerna. Jag kunde konstatera att varken jag eller Felix är några vidare murare, men vi gjorde vårt bästa. När vi skulle sätta på taket rasade ungefär halva huset och då gav vi upp, eller rättare sagt Felix gav upp tidigare. När jag förklarade för Felix hur man skulle göra när man murade upp bitarna svarade han: "Jaha! Det låter bekant."




Nelly badade med sina nya badleksaker idag som hon fick i julklapp. Den lille badkillen som hon fick var poppis. Hon bet i den och var helt galen när hon satte tänderna i den. Det var både glädjesparkar och glädjetjut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar