18 januari 2011

Liten börjar bli stor

Idag var det dags för den första utflykten med dagis för året. Felix var med och packade sin ryggsäck och den skulle innehålla en Festis, fammo-macka och en banan. Felix hade så fullt upp med att leka under uflykten så han hann bara äta fammo-mackan.

Medan Felix var på dagis var jag och Nelly ute på en shoppingrunda. Dagen till ära invigde vi kärran. Hon verkade tycka att det var mycket roligare att sitta upp så nu lägger vi undan liggdelen. Det börjar märkas att hon börjar bli större, även om man vill behålla bebis-Nelly.


Bland annat var Nelly och jag på Ikea och där passade vi på att äta lunch. Det var ett sjå att få i Nelly maten eftersom hon ville äta på pappershaklappen hela tiden. Hädanefter ska jag lägga ner en plasthaklapp i skötväskan för det blir så kladdigt annars.


När vi hämtat Felix på dagis åkte vi hem och mös till det lite med en kanelbulle. Felix verkligen älskar kanelbullar och kan lätt trycka i sig två på raken. Det fick han göra idag också för han hade varit så duktig på dagis och lyssnat hela dagen.


Under hela dagen har Felix lekt att han är katten Jansson och jag är Brummelisa. Han var det när han gick och lade sig igår kväll och det satt i när han vaknade också. Det är roligt för han ska leka olika rollspel varje dag och det är bara att hänga med.

Det är inte bara kärran som blev en ny erfarenhet för Nelly idag, utan även också välling. Anledningen till att jag kände att vi måste börja med detta är för att Nelly vaknar klockan fyra varje morgon och det kan vara för att hon är hungrig. Det är alltid värt att prova. Hon fick i sig en hel portion så vi får se hur kroppen reagerar på det eftersom hon inte har smakat på det tidigare. Hon äter gröt så det kanske hjälper magen att vara förberedd på fibrerna. Den här natten kanske hon vaknar av magknip istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar